LIFESTYLE

Κριτής του Master Chef έκλεβε χρήματα - Η δημόσια απολογία του

Κριτής του Master Chef έκλεβε χρήματα - Η δημόσια απολογία του

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η απολογία του γνωστού κριτή Master Chef!

Ο διάσημος Ελληνοαυστραλός σεφ, ανακοίνωσε την Πέμπτη (18/07) ότι είχε καταβάλει μικρότερους μισθούς κατά περίπου 5,62 εκατ. Δολάρια, σε εκατοντάδες εργαζομένους στα εστιατόριά του μέσα σε μια εξαετία.

Ο Τζορτζ Καλομπάρις που έγινε παγκοσμίως διάσημος μέσω του τηλεοπτικού σόου «Masterchef» καταχράστηκε τα χρήματα των εγαζομένων του και δήλωσε ότι θα αποπληρώσει τους 515 εν ενεργεία και πρώην υπαλλήλους που υποαμείβονταν από το 2011 έως το 2017.

Η απολογία του διάσημου σεφ

«Ζητάμε συγγνώμη από όλα τα μέλη της ομάδας μας που επηρεάστηκαν, πρώην και εν ενεργεία», ανέφερε ο Καλομπάρις σε ανακοίνωση. «Είναι προτεραιότητά μας να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι υπάλληλοί μας νιώθουν πως τους σεβόμαστε, τους ανταμείβουμε και τους στηρίζουμε στα καθήκοντά τους».

Το γεγονός ότι υποαμείβονταν οι εργαζόμενοι αποκαλύφθηκε ύστερα από τετραετή έρευνα του Συνηγόρου Δίκαιης Εργασίας της Αυστραλίας, που εξετάζει καταγγελίες για εργασιακά ζητήματα. Στον Καλομπάρις επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 200.000 δολαρίων Αυστραλίας στο πλαίσιο μιας λεγόμενης «πληρωμής μεταμέλειας».

Το συνδικάτο εργαζομένων στον κλάδο φιλοξενίας της Αυστραλίας, το United Voice, χαρακτήρισε το πρόστιμο πολύ μικρό. «Εάν κάποιος εσκεμμένα έπαιρνε 1.000 δολάρια από τον λογαριασμό κάποιου άλλου, θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να καταδικαστεί για κλοπή», ανέφερε σε ανακοίνωση η γραμματέας του συνδικάτου Τζο-αν Σόφιλντ. «Αλλά όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος εστιάτορας, ένας celebrity σεφ, μπορείς να πάρεις 7,83 εκατ. δολάρια σε μισθούς από τους εργαζόμενούς σου και να τη γλιτώσεις με μια πληρωμή μεταμέλειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό έχει ξεσπάσει εναντίον του και ζητά την απόλυση του από το Master Chef ωστόσο η παραγωγή παραμένει στο πλευρό του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top