ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ακούει την ποινή του ο Λευτέρης Σολωμού -Όλα όσα ειπώθηκαν από την δικηγόρο του Λευτέρη

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ακούει την ποινή του ο Λευτέρης Σολωμού -Όλα όσα ειπώθηκαν από την δικηγόρο του Λευτέρη

Ενώπιον Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκε την Τετάρτη (24/7) ο Λευτέρης Σολωμού για αγόρευση για μετριασμό της ποινής του, σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του ζεύγους Χατζηγεωργίου στο Στρόβολο.

Της Γεωργίας Παππoύτα

Την 31η Ιουλίου ακούει την ποινή του ο Λευτέρης Σολωμού.

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο από την συνήγορο υπεράσπισης του Λευτέρη, Μιράντα Αγγελίδου, η δικηγόρος συμφώνησε με τα γεγονότα της υπόθεσης τα οποία ο κατηγορούμενος διάβασε και αποδέχτηκε.

Κατά την αγόρευσή της για μετριασμό της ποινής του πελάτη της η συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για προσωπικές περιστάσεις, ενώ ανέφερε πως «ο Λευτέρης ταπεινά και δια μέσου μου ζητά συγνώμη στην οικογένεια των θυμάτων και στους συγγενείς του».

Όπως ανέφερε το εν λόγω συμβάν «σημάδεψε τη ζωή του Λευτέρη και τον στιγμάτισε για πάντα», αναφέροντας παράλληλα πως θύμα είναι και ο ίδιος ο Λευτέρης.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος του, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια.

«Γνώρισα τον Λευτέρη όταν ανάλαβα αυτή την υπόθεση. Είχα συχνές συνομιλίες και με την μητέρα του που είναι και η μητέρα του Τζιωνή», είπε η συνήγορος υπεράσπισης, αναφερόμενη στο ιστορικό των δυο ετεροθαλών αδερφών.

«Ο Τζιωνής είχε επιρροή στον Λευτέρη», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Αγγελίδου, ενώ είπε πως σχημάτισε την άποψη πως ο Τζιωνής ήταν χειριστικός στον Λευτέρη, εξαναγκάζοντάς τον να κάνει ό,τι ήθελε, χρησιμοποιώντας πλάγιους τρόπους, χωρίς απειλές και εκβιασμούς.

Μιλώντας για τον Τζιωνή, η συνήγορος υπεράσπισης του Λευτέρη, είπε πως «στερήθηκε την αγάπη των δυο γονέων. Ο πατέρας του δεν τον ήθελε, τον μεγάλωσαν οι παππούδες του».

Από την άλλη, ο Λευτέρης είχε την αγάπη της μητέρας του και ο Τζιωνής ζήλευε αυτή την αγάπη, όμως ο πατέρας του Λευτέρη δεν τον ήθελε, τον κτυπούσε και τον έβγαζε από το σπίτι.

Ένα «ηθικό δίδαγμα» που έμαθε με βίαιο τρόπο ο Λευτέρης από τον πατέρα του, ήταν πως εάν έκλεβε ποτέ θα του έκοβε τα χέρια, κάτι που εκμυστηρεύθηκε στον Τζιωνή, με τον δεύτερο να τον κοροϊδεύει.

Έτσι ο Λευτέρης βρήκε καταφύγιο στην οικία του Τζιωνή όταν ήταν ακόμη έφηβος θεωρώντας τον προστάτη του.

Ο Λευτέρης σταμάτησε το σχολείο και ξεκίνησε την χρήση. «Τα ναρκωτικά του τα έμαθε ο Τζιωνής», είπε η κ. Αγγελίδου.

Ακόμη η συνήγορος υπεράσπισης, είπε πως η μητέρα τους μεγαλώνει το παιδί του Τζιωνή.

Τότε ήταν που διακόπηκε η αγόρευση της υπεράσπισης, καθώς λέχθηκε στο δικαστήριο πως έκανε πολλές αναφορές στον Τζιωνή και πως έπρεπε να περιοριστεί.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Λευτέρη ως εργατικό άτομο, όμως δεν είχε τη σωστή καθοδήγηση να μείνει μακριά από την παραβατικότητα.

Επίσης, ο Τζιωνής ζήλευε τη σχέση που είχε ο Λευτέρης με τη Σάρα, και έτσι τον είχαν διώξει από το διαμέρισμα που έμεναν μαζί στην Αγία Νάπα. Ο Λευτέρης προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί τους, με αρνητική ανταπόκριση, ενώ στη συνέχεια τον προσέγγισαν οι ίδιοι.

Αναφερόμενη στις συνθήκες διάπραξης του εγκλήματος, η συνήγορος του Λευτέρη είπε πως ο Τζιωνής του ζητούσε επίμονα να μεταβεί στην οικία μαζί του, με τον πρώτο να αρνείται συνεχώς και ο Τζιωνής να του λέει συνεχώς πως δεν ήταν άνδρας και διάφορες υποτιμητικές εκφράσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι, με βάσει τις προηγούμενες δικαστικές διαδικασίες ο Λευτέρης Σολωμού, άλλαξε την απάντησή του και δήλωσε παραδοχή στις δυο κατηγορίες που αφορούν ληστεία, νυχτερινή διάρρηξη και κατοχή επιθετικών οργάνων.

Κατόπιν το δικαστήριο τον απάλλαξε από τις υπόλοιπες κατηγορίες που αφορούσαν τη διάπραξη των φόνων του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

Απόπειρα φόνου σε βάρος προσώπου σημειώθηκε στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top