ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Τμ. Υπηρεσιών Πληροφορικής ΥΠΟΙΚ δεν συμμορφώνεται με νομοθεσία περί ΕΤΕΚ, λέει το Επιμελητήριο

Το Τμ. Υπηρεσιών Πληροφορικής ΥΠΟΙΚ δεν συμμορφώνεται με νομοθεσία περί ΕΤΕΚ, λέει το Επιμελητήριο

Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) εγείρει το θέμα της μη συμμόρφωσης του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών με τη νομοθεσία του Επιμελητηρίου που αφορά την εγγραφή των σχεδίων υπηρεσίας του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα στον κλάδο της Μηχανικής της Πληροφορικής.

 
«Προς το σκοπό αυτό έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις και στις πλείστες των περιπτώσεων τα κυβερνητικά τμήματα και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ημικρατικοί οργανισμοί) συμμορφώνονται με την περί ΕΤΕΚ νομοθεσία, υπάρχει όμως και μικρός αριθμός περιπτώσεων που αποτελούν εξαίρεση του κανόνα», αναφέρει το ΕΤΕΚ σε ανακοίνωσή του.
 
Προσθέτει ότι «μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών» σημειώνοντας πως «θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι, το θέμα αυτό συζητείται για πάρα πολλά χρόνια, πέραν της δεκαπενταετίας και το αρμόδιο Υπουργείο των Οικονομικών δεν έχει συμμορφωθεί ακόμη με την περί ΕΤΕΚ νομοθεσία, λαμβάνοντας υπόψη και τον σημαντικό αριθμό επιστολών που το ΕΤΕΚ έχει αποστείλει».
 
Το ΕΤΕΚ, «για την αυθαίρετη αυτή προσέγγιση που ακολουθείται στο Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, δηλαδή τον διορισμό και ακολούθως την προαγωγή μη προσοντούχων προσώπων στην πυραμίδα του κατά παράβαση της περί ΕΤΕΚ νομοθεσίας, έχει προχωρήσει με προσφυγές στο Διοικητικό Δικαστήριο σε τρεις περιπτώσεις».
 
Πρόκειται για την περίπτωση πλήρωσης της θέσης Ανώτερου Λειτουργού, αναπλήρωσης της θέσης Διευθυντή και πλήρωσης της θέσης Διευθυντή Τ.Υ.Π.
 
Για την πρώτη προσφυγή το Επιμελητήριο δικαιώθηκε από το Δικαστήριο ενώ οι άλλες περιπτώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ενώπιον του Δικαστηρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top