ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΟΥΣ: Ανατροπή στην υπόθεση - Παραδέχθηκε η 47χρονη

ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΟΥΣ: Ανατροπή στην υπόθεση - Παραδέχθηκε η 47χρονη

Ανατροπή στην πρωτοφανή υπόθεση εμπορίας βρέφους με πρωταγωνιστές έναν Ελληνοκύπριο κι έναν Τουρκοκύπριο που παντρεύτηκαν στη Νέα Ζηλανδία, αφού η 47χρονη από τις Φιλιππίνες που συνελήφθη ως πρόσωπο - κλειδί, παραδέχθηκε.

Της Γεωργίας Παππούτα

Η 47χρονη, που παρουσιάστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας το πρωί της Τρίτης 30/7, παραδέχθηκε ότι στις 8/10/18 μαζί με αλλά πρόσωπα και την παροχή χρηματικού ποσού, παρέλαβε βρέφος που το μετέφερε και στέγασε με σκοπό την εκμετάλλευση για παραμονή υιοθεσία. 

Μετά την παραδοχή αυτής της κατηγορίας, διακόπηκε η πρώτη που αφορούσε την συνωμοσία με τα άλλα 2 πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι στην 47χρονη αναμένεται να επιβληθεί ποινή φυλάκισης για συνολικά 18 κατηγορίες μετά την παραδοχή της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι δύο άνδρες που έχουν παντρευτεί στη Νέα Ζηλανδία το 2015, αρχικά έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες για να υιοθετήσουν παιδί στην Κύπρο, ωστόσο βρήκαν κλειστές πόρτες, αφού η κυπριακή νομοθεσία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο για ομόφυλα ζευγάρια. Οι δύο τους φαίνεται να ήθελαν διακαώς να αποκτήσουν παιδί και αποφάσισαν να επιλέξουν άλλη οδό για να το πετύχουν.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην δικάσιμο της Παρασκευής (18/01), ο Ελληνοκύπριος φαίνεται να ζήτησε την βοήθεια γυναίκας από τις Φιλιππίνες, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο από το 2014 και εργάζεται στο σπίτι του φροντίζοντας τον ηλικιωμένο πατέρα του Ελληνοκύπριου.

Η ύποπτη μετά την σύλληψη της την Πέμπτη (17/01), ανέφερε ότι το ζεύγος βρίσκεται στο εξωτερικό για διακοπές μαζί με το παιδί και εξήγησε με ποιο τρόπο τους βοήθησε να το υιοθετήσουν.

Όπως ισχυρίζεται η κρατούμενη, ο Ελληνοκύπριος ζητούσε συνεχώς την βοήθεια της και η ίδια του είπε ότι στις Φιλιππίνες υπάρχουν γυναίκες που δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Η ύποπτη μετέβηκε στις Φιλιππίνες και εντόπισε μια έγκυο γυναίκα που ο πατέρας του παιδιού ήταν ήδη παντρεμένος, έτσι την έπεισε να δώσει το παιδί της με αντάλλαγμα 250 ευρώ μηνιαίως.

Η ύποπτη μετέβη ξανά στις Φιλιππίνες για την γέννηση του παιδιού και εν συνεχεία δήλωσε το παιδί ως δικό της φέρνοντας το στην Κύπρο.

Από το 2017, το παιδί βρίσκεται υπό την φροντίδα του Ελληνοκύπριου και Τούρκου στο ίδιο σπίτι με την Φιλιππινέζα και τον πατέρα του Ελληνοκύπριου.

Σύμφωνα με τις έρευνες στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού που εκδόθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, ως ένα από τα επώνυμα του παιδιού αναγράφεται και το επώνυμο του Τούρκου υπηκόου.

Ο Ελληνοκύπριος στα τέλη του 2018 ζήτησε την αποκλειστική μέριμνα του παιδιού, το οποίο -όπως ισχυρίστηκε- ήταν του ίδιου και της Φιλιππινέζας.

Μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν ανήκει στον ίδιο και την κρατούμενη και ότι ο Ελληνοκύπριος είχε παντρευτεί το 2015 με Τούρκο στην Νέα Ζηλανδία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top