ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΟΥΣ: Εξαφανισμένοι με το παιδί ο Ελληνοκύπριος και ο Τουρκοκύπριος – Τα είπε όλα η 47χρονη

ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΟΥΣ: Εξαφανισμένοι με το παιδί ο Ελληνοκύπριος και ο Τουρκοκύπριος – Τα είπε όλα η 47χρονη

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής (01/02), η 47χρονη από τις Φιλιππίνες, η οποία φαίνεται να είναι το πρόσωπο-κλειδί στην πρωτοφανή υπόθεση εμπορίας ανήλικου, με πρωταγωνιστές έναν Ελληνοκύπριο κι έναν Τουρκοκύπριο που παντρεύτηκαν στη Νέα Ζηλανδία.

Της Γεωργίας Παππούτα

Άτομο που βρέθηκε κοντά στην 47χρονη ύποπτη, μίλησε στο ThemaOnline και μας ενημέρωσε πως είναι αρκετά στεναχωρημένη λέγοντάς μας χαρακτηριστικά: “Δεν τρώει από τη στεναχώρια της”. Όπως πληροφορούμαστε δεν μιλούσε, ούτε έφερε καμία ένσταση κατά την δικαστική διαδικασία.  

Η υπόθεση παραπέμπεται σε απευθείας δίκη στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας και έχει προγραμματιστεί η έναρξη της για τις 27 Φεβρουαρίου.  

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές της υπόθεσης η 47χρονη φέρεται να είναι το πρόσωπο που μετέφερε από τις Φιλιππίνες το βρέφος και στην συνέχεια το παρέδωσε στο ομοφυλόφιλο ζευγάρι. Οι δυο άνδρες, οι οποίοι καταζητούνται από τις Αρχές, παραμένουν εξαφανισμένοι έχοντας μαζί τους και το ανήλικο παιδί, ενώ εναντίον τους έχουν εκδοθεί ευρωπαϊκά και διεθνές εντάλματα σύλληψης για σωρεία αδικημάτων, που έχουν να κάνουν με εμπορία ανήλικου προσώπου, πλαστογραφία, ψευδορκία, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος. . 

Το χρονικό της υπόθεσης  

Οι δύο άνδρες που έχουν παντρευτεί στη Νέα Ζηλανδία το 2015, αρχικά έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες για να υιοθετήσουν παιδί στην Κύπρο, ωστόσο βρήκαν κλειστές πόρτες, αφού η κυπριακή νομοθεσία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο για ομόφυλα ζευγάρια. Οι δύο τους φαίνεται να ήθελαν διακαώς να αποκτήσουν παιδί και αποφάσισαν να επιλέξουν άλλη οδό για να το πετύχουν.   

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην δικάσιμο της Παρασκευής (18/01), ο Ελληνοκύπριος φαίνεται να ζήτησε την βοήθεια γυναίκας από τις Φιλιππίνες, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο από το 2014 και εργάζεται στο σπίτι του φροντίζοντας τον ηλικιωμένο πατέρα του Ελληνοκύπριου. 

Η ύποπτη μετά την σύλληψη της την Πέμπτη (17/01), ανέφερε ότι το ζεύγος βρίσκεται στο εξωτερικό για διακοπές μαζί με το παιδί και εξήγησε με ποιο τρόπο τους βοήθησε να το υιοθετήσουν. 

Όπως ισχυρίζεται η κρατούμενη, ο Ελληνοκύπριος ζητούσε συνεχώς την βοήθεια της και η ίδια του είπε ότι στις Φιλιππίνες υπάρχουν γυναίκες που δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Η ύποπτη μετέβηκε στις Φιλιππίνες και εντόπισε μια έγκυο γυναίκα που ο πατέρας του παιδιού ήταν ήδη παντρεμένος, έτσι την έπεισε να δώσει το παιδί της με αντάλλαγμα 250 ευρώ μηνιαίως. 

Η ύποπτη μετέβη ξανά στις Φιλιππίνες για την γέννηση του παιδιού και εν συνεχεία δήλωσε το παιδί ως δικό της φέρνοντας το στην Κύπρο.   

Από το 2017, το παιδί βρίσκεται υπό την φροντίδα του Ελληνοκύπριου και Τούρκου στο ίδιο σπίτι με την Φιλιππινέζα και τον πατέρα του Ελληνοκύπριου.   

Σύμφωνα με τις έρευνες στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού που εκδόθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, ως ένα από τα επώνυμα του παιδιού αναγράφεται και το επώνυμο του Τούρκου υπηκόου.   

Ο Ελληνοκύπριος στα τέλη του 2018 ζήτησε την αποκλειστική μέριμνα του παιδιού, το οποίο -όπως ισχυρίστηκε- ήταν του ίδιου και της Φιλιππινέζας.   

Μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν ανήκει στον ίδιο και την κρατούμενη και ότι ο Ελληνοκύπριος είχε παντρευτεί το 2015 με Τούρκο στην Νέα Ζηλανδία.   

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top