ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: «Έκτακτο περιστατικό ασθενή… που παραλίγο να πεθάνει! - Δεν υπήρχε γιατρός»

ΚΥΠΡΟΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: «Έκτακτο περιστατικό ασθενή… που παραλίγο να πεθάνει! - Δεν υπήρχε γιατρός»

Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Γεν. Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και μάλιστα το Σάββατο (24/8) υπήρξε επείγον περιστατικό που θα μπορούσε να καταλήξει σε τραγωδία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή, στο 'Πρωινό δρομολόγιο' στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου της πόλης απέμειναν πλέον μόνο δύο γιατροί οι οποίοι εργάζονται 24 ώρες την ημέρα, καθημερινά.

Την Παρασκευή (23/8) οι δύο γιατροί ενημέρωσαν μέσω των συντεχνιών τους ότι δεν θα εργάζονταν το Σάββατο (24/8) λόγω πολλών ωρών που εργάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο, το Σάββατο που δεν υπήρχε στο νοσοκομείο γιατρός, προέκυψε έκτακτο περιστατικό με άτομο που τσιμπήθηκε από μέλισσα και υπέστη αλλεργικό σοκ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, και όπως εξήγησε αν το νοσηλευτικό προσωπικό δεν ενεργούσε σωστά, ίσως να είχαμε δυσάρεστες εξελίξεις.

Πάντως, όπως είπε, το μεσημέρι του Σαββάτου (24/8) στο νοσοκομείο της πόλης βρέθηκε γιατρός από την Πάφο ενώ ο δήμαρχος ενημερώθηκε ότι αναμένεται να προσληφθούν 2 γιατροί από την Ελλάδα για να καλυφθεί το κενό που άφησαν οι γιατροί που αποχώρησαν για τους δικούς τους λόγους από το εν λόγω νοσοκομείο.

Οι δύο γιατροί από την Ελλάδα αναμένονται να προσληφθούν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. 

Ο δήμαρχος, εξήγησε ότι από τους τέσσερις γιατρούς ο ένας συναξιοδοτήθηκε, ο άλλος υπέβαλε παραίτηση, ο τρίτος εργάζεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα και ο τέταρτος ιατρός ήταν με άδεια. Αποτέλεσμα να μείνουν μόνο δύο ιατροί.

Ο ίδιος ο κ. Παπαχριστοφή, σημείωσε ότι από την Πέμπτη (22/8) ενημέρωσε το υπουργείο και τον ΟΚΥΠΥ για το ότι δεν υπήρχαν γιατροί για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και όπως είπε, έλαβε υποσχέσεις, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top