ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποιούν με απεργιακά μέτρα οι γονείς στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σολέας – «Στρεψοδίκησε» το Υπουργείο

Προειδοποιούν με απεργιακά μέτρα οι γονείς στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σολέας – «Στρεψοδίκησε» το Υπουργείο

Επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για απεργιακά μέτρα που προτίθενται να λάβουν οι Σύνδεσμοι Γονέων του Γυμνασίου και Λυκείου Σολέας.

Του Μιχάλη Μενελάου

Δεν λύθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούσαν την ομαλή έκβαση της ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020 στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σολέας.

Όπως πληροφορούμαστε ενώ το αίτημα των Συνδέσμων Γονέων των δυο σχολείων για δημιουργία τμημάτων για τα μαθήματα κατεύθυνσης της Α’ Λυκείου, το ζήτημα με τον διαχωρισμό των τμημάτων της Α’ Γυμνασίου φέρεται να «σκάλωσε» με το Υπουργείο να αλλάζει στάση.

Ενώ όλοι – Σύνδεσμοι Γονέων, Εφορίες και ακαδημαϊκοί – περίμεναν να λάβουν τις γραπτές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο το Υπουργείο ήρθε να τα «αλλάξει» ελαφρώς.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο έκανε δεκτό το αίτημα των Γονέων του Γυμνασίου Σολέας για διαχωρισμό των τμημάτων της Α’ Γυμνασίου σε τρία, ωστόσο προχώρησε στον διαχωρισμό τους σε δυο τμήματα και στα μαθήματα των Μαθηματικών και Νέων Ελληνικών να «σπάει» σε τρία.

Ήδη ο Σύνδεσμος Γονέων επικοινώνησε με τον αρμόδιο επιθεωρητή και αναμένει τη θετική απάντησή του στο αίτημά τους, ενώ στην αντίθετη περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, ο Σύνδεσμος Γονέων του Γυμνασίου Σολέας προειδοποιεί με επ’ αόριστο απεργιακά μέτρα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ήταν καλεσμένος το Σαββατοκυρίακο 7-8/09 σε εκδήλωση στην κοινότητα της Ευρύχου, όπου ανέφερε μπροστά σε 500 άτομα πως τα αιτήματα των Συνδέσμων Γονέων έγιναν δεκτά, ενώ στη συνέχεια οι οδηγίες «άλλαξαν».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top