ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: 16,636 ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν το 2016 και 17,491 το 2017

Κομισιόν: 16,636 ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν το 2016 και 17,491 το 2017

Συνολικά 16,636 ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν το 2016 και 17,491 το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη 18/09 στη δημοσιότητα η Κομισιόν.

Το έτος 2017, περισσότεροι από 7,000 άνθρωποι που θεωρούνται ύποπτοι για σοβαρό έγκλημα και τρομοκρατία παραδόθηκαν διασυνοριακά.

Σύμφωνα με την έκθεση, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είναι το πλέον χρησιμοποιούμενο μέσο της ΕΕ για δικαστική συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις από την έναρξή του το 2004.

Κάθε διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 15 ημέρες όταν το πρόσωπο συναινεί στην παράδοσή του και 40 ημέρες όταν το άτομο δεν συναινεί.

Ακόμη και αν η διάρκεια των διαδικασιών παράδοσης ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των χωρών της ΕΕ, έχει μειωθεί σημαντικά κατά μέσο όρο.

Η Βέρα Γιούροβα, Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων δήλωσε σχετικά πως "ανεξάρτητα από το πού κρύβονται εγκληματίες και τρομοκράτες στην Ευρώπη, θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη - το παράδειγμα αυτό δείχνει ότι η ΕΕ βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και το κράτος δικαίου και η επιτυχία της βασίζεται στην καλή συνεργασία των ευρωπαϊκών και των εθνικών αρχών".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top