ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Στροβόλου για το εξώδικο σε ΑμεΑ – «Καταλαβαίνω την πικρία, αλλά είχε σταθμεύσει παράνομα…»

Τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Στροβόλου για το εξώδικο σε ΑμεΑ – «Καταλαβαίνω την πικρία, αλλά είχε σταθμεύσει παράνομα…»

Άμεσα απασχόλησε τον Δήμαρχο Στροβόλου το περιστατικό με την οδηγό αυτοκινήτου και δικαιούχο κάρτας αναπήρων, η οποία διαμαρτύρεται για εξώδικο πρόστιμο που της επιβλήθηκε επειδή στάθμευσε έξω από υποκατάστημα Τράπεζας.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους τοποθετήθηκε σχετικά μιλώντας στο ThemaOnline, τονίζοντας ότι επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την περίπτωση.

Εν συνεχεία ανέφερε πως αντιμετωπίζονται με ευαισθησία όλες οι περιπτώσεις ατόμων που έχουν ειδικές περιστάσεις, αλλά όπως πρόσθεσε, «στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε παρανομία».

«Μίλησα με τον υπεύθυνο των τροχονόμων του Δήμου και με διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο όχημα είχε σταθμεύσει παράνομα σε στάση λεωφορείου έξω από την Τράπεζα, σε μια κύρια οδική αρτηρία, όπως είναι η λεωφόρος Ακροπόλεως» εξήγησε ο δήμαρχος. Συμπλήρωσε ακόμη ότι οι κανόνες για στάθμευση οχημάτων Ατόμων με ειδικές Ανάγκες είναι προκαθορισμένοι από τον Νόμο και πως στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε παράβαση.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους έδειξε να αντιλαμβάνεται πλήρως την πικρία της γυναίκας που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) και πρόσθεσε πως μιλώντας με τους τροχονόμους του Δήμου έχει κάνει σύσταση προκειμένου να γίνονται καταγγελίες για τις πολύ σοβαρές παρανομίες και να επιδεικνύεται ανθρωπιά.

«Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι σε κύριες οδικές αρτηρίες προκαλείται μεγάλο πρόβλημα όταν κάποιος σταθμεύσει παράνομα, κι αυτό είχε συμβεί και στην προκειμένη…» συμπλήρωσε.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το τραγικό περιστατικό με το θανατηφόρο τροχαίο του περασμένου Σαββάτου (14/09). Θυμίζουμε ότι ο 69χρονος Μιχάλης Σεβαστίδης, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του όταν διερχόμενο όχημα συγκρούστηκε με το ηλεκτροκίνητο αναπηρικό κάθισμα με το οποίο κινείτο σε δρόμο στο Καϊμακλί.

«Το Σάββατο, αν θυμάστε, λέγαμε ότι οι Δήμοι πρέπει να λάβουν μέτρα για την ομαλή διέλευση των πεζών και τη σωστή στάθμευση. Τώρα, λοιπόν, που φροντίζουμε για τη σωστή στάθμευση, εντοπίζουμε πρόβλημα; Είναι υποκρισία αλλάζουμε στάση από τη μια στιγμή στην άλλη…» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους, κλείνοντας, διαβεβαίωσε πως πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Δήμος του αντιμετωπίζει με ευαισθησία τους πολίτες και μάλιστα ανέφερε ότι είναι προσωπικός φίλος με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) Δημήτρη Λαμπριανίδη. Ωστόσο, όπως είπε, οι νόμοι και οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί απ΄ όλους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top