Δέκα ισλαμιστές αντάρτες νεκροί σε αμερικανική επιδρομή ως απάντηση σε πρωινή διπλή επίθεση

Δέκα ισλαμιστές αντάρτες νεκροί σε αμερικανική επιδρομή ως απάντηση σε πρωινή διπλή επίθεση

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αμερικανικές και συμμαχικές τους δυνάμεις σκότωσαν 10 μαχητές και κατέστρεψαν ένα όχημα μετά από επίθεση που εξαπέλυσαν Σομαλοί αντάρτες της αλ Σεμπάμπ ενάντια σε μια βάση όπου ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εκπαιδεύουν Σομαλούς κομάντο.

"Σε απάντηση σε αυτή την επίθεση και σε αυτοάμυνα, η Αμερικανική Διοίκηση για την Αφρική (Africom) διεξήγαγε δύο αεροπορικές επιδρομές και χρησιμοποίησε ελαφρά όπλα ενάντια σε τρομοκράτες της αλ Σεμπάμπ", ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

"Εκτιμάται ότι οι αμερικανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις σκότωσαν δέκα τρομοκράτες και κατέστρεψαν ένα όχημα που συμμετείχε στην επίθεση", τόνισε η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως κανένα μέλος των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων δεν τραυματίστηκε στην επίθεση της αλ Σεμπάμπ.

Νωρίτερα σήμερα, ισλαμιστές αντάρτες της ισχυρότερης οργάνωσης στη Σομαλία, αλ Σεμπάμπ, που ανήκει στο δίκτυο της Αλ Κάιντα, εξαπέλυσαν διπλή επίθεση εναντίον αμερικανικής αεροπορικής βάσης στην πόλη Μπέιλντογκλ, 100χλμ δυτικά της Μογκαντίσου και μιας περιπολίας Ιταλών στρατιωτών στην σομαλική πρωτεύουσα. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE