ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα ισλαμιστές αντάρτες νεκροί σε αμερικανική επιδρομή ως απάντηση σε πρωινή διπλή επίθεση

Δέκα ισλαμιστές αντάρτες νεκροί σε αμερικανική επιδρομή ως απάντηση σε πρωινή διπλή επίθεση

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αμερικανικές και συμμαχικές τους δυνάμεις σκότωσαν 10 μαχητές και κατέστρεψαν ένα όχημα μετά από επίθεση που εξαπέλυσαν Σομαλοί αντάρτες της αλ Σεμπάμπ ενάντια σε μια βάση όπου ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εκπαιδεύουν Σομαλούς κομάντο.

"Σε απάντηση σε αυτή την επίθεση και σε αυτοάμυνα, η Αμερικανική Διοίκηση για την Αφρική (Africom) διεξήγαγε δύο αεροπορικές επιδρομές και χρησιμοποίησε ελαφρά όπλα ενάντια σε τρομοκράτες της αλ Σεμπάμπ", ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

"Εκτιμάται ότι οι αμερικανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις σκότωσαν δέκα τρομοκράτες και κατέστρεψαν ένα όχημα που συμμετείχε στην επίθεση", τόνισε η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως κανένα μέλος των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων δεν τραυματίστηκε στην επίθεση της αλ Σεμπάμπ.

Νωρίτερα σήμερα, ισλαμιστές αντάρτες της ισχυρότερης οργάνωσης στη Σομαλία, αλ Σεμπάμπ, που ανήκει στο δίκτυο της Αλ Κάιντα, εξαπέλυσαν διπλή επίθεση εναντίον αμερικανικής αεροπορικής βάσης στην πόλη Μπέιλντογκλ, 100χλμ δυτικά της Μογκαντίσου και μιας περιπολίας Ιταλών στρατιωτών στην σομαλική πρωτεύουσα. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top