ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον δέκα νεκροί σε επίθεση εναντίον στρατιωτικού οχήματος στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον δέκα νεκροί σε επίθεση εναντίον στρατιωτικού οχήματος στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον δέκα πολίτες, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα 7/10 στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, από έκρηξη βόμβας στόχος της οποίας ήταν να πλήξει μικρό λεωφορείο που μετέφερε νεοσύλλεκτους των υπηρεσιών ασφαλείας, ανακοίνωσαν οι αρχές.


 
"Η βόμβα ήταν τοποθετημένη πάνω σε μοτοσικλέτα. Δυστυχώς δέκα πολίτες, εκ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αταουλάχ Κογιάνι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ.
 
Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών. Ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, είπε ο Σοχράμπ Καντερί, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Νανγκαρχάρ.
 
Η επίθεση, για την οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, σημειώθηκε το απόγευμα. Ωστόσο, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας και βομβιστικών επιθέσεων εναντίον κυβερνητικών υπηρεσιών, σχολείων και ανθρωπιστικών οργανώσεων τα τελευταία χρόνια στη Τζαλαλαμπάντ.
 
Οι αρχές δεν έδωσαν κανένα στοιχείο ή απολογισμό σε σχέση με τους νεοσύλλεκτους. Η πληροφόρηση που αφορά στρατιωτικές απώλειες γίνεται συνήθως χωριστά.
 
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά την 18η επέτειο της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στο Αφγανιστάν, κατά την οποία εκδιώχθηκαν οι Ταλιμπάν από την εξουσία μερικές εβδομάδες αργότερα. Έκτοτε η σύγκρουση σταμάτησε.
 
Οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ πραγματοποιούσαν ακόμη και πρόσφατα διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα και τον τερματισμό του 18ετούς πολέμου, οι οποίες διακόπηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ.
 
Ο πρώτος εχθρός των Ταλιμπάν παραμένει ο εθνικός αφγανικός στρατός και οι δυνάμεις της αστυνομίας. Η πόλη της Τζαλαλαμπάντ, κοντά στα σύνορα με τον Πακιστάν, όπου η παρουσία των Ταλιμπάν είναι μεγάλη, αποτελεί συχνά τον τόπο επιθέσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top