ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλυπτήρια προτομής Γεβγκένι Πριμακόφ στη ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία

Αποκαλυπτήρια προτομής Γεβγκένι Πριμακόφ στη ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία

Τιμώντας το έργο και τη μνήμη του πρώην Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γεβγκένι Πριμακόφ, η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο τοποθέτησε στην είσοδο του κτηρίου της την προτομή του.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν την Πέμπτη το απόγευμα, κατά τη διάρκεια τελετής στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, o πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, οι πρώην Υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου και Νίκος Ρολάνδης, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και η σύζυγος του Πριμακόφ, Ιρίνα. Το έργο φιλοτέχνησε ο Ρώσος γλύπτης Αντρέι Τιρτίσνικοφ.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, είπε πως ο Γεβγκένι Πρικαμόφ ηγήθηκε της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε δύσκολα χρόνια. Τότε υπήρχαν πολλά προβλήματα και στην οικονομία και στην εξωτερική πολιτική και είμαστε πολύ περήφανοι που κατάφερε να κάνει πολλά, ανέφερε.

Επεσήμανε ακόμη πως Γεβγκένι Πριμακόφ αγαπούσε πολύ την Κύπρο και την επισκεπτόταν πολλές φορές. «Κάναμε πολλές εκ βαθέων συζητήσεις εδώ οι οποίες είχαν να κάνουν και με το πολιτικό ζήτημα της Κύπρου και εξέφραζε πάντα την ευχή και την πίστη ότι θα βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα», ανέφερε.

Ο Ρώσος Πρέσβης είπε ακόμη πως ο Πριμακόφ είχε κάνει πάρα πολλά για να ανυψώσει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στο επίπεδο το οποίο βρίσκεται τώρα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, τους Ρώσους που ζουν στο εξωτερικό και τη Διεθνή Ανθρωπιστική Συνεργασία, Ελεονόρα Μιτροφάνοβα, και ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε το έργο.

Με την ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων της προτομής πραγματοποιήθηκε στον χώρο της πρεσβείας έκθεση με φωτογραφίες από τη ζωή και την επαγγελματική σταδιοδρομία του Πριμακόφ, ο οποίος απεβίωσε το 2015.

Ο Πριμακόφ υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον Ιανουάριο του 1996 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 1998 και ως Πρωθυπουργός από τον Σεπτέμβριο του 1998 μέχρι τον Μάιο του 1999.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top