ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Έρμαιο στα χέρια επισκεπτών οι νοσηλευτές – «Αν απειλείται η σωματική ακεραιότητά σας, να αποχωρείτε» -ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Έρμαιο στα χέρια επισκεπτών οι νοσηλευτές – «Αν απειλείται η σωματική ακεραιότητά σας, να αποχωρείτε» -ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Στόχος επισκεπτών στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων του Δημοσίου, φέρονται να γίνονται οι νοσηλευτές.

Αν και όλοι λίγο έως πολύ πληροφορούνται για ευτράπελα την τελευταία περίοδο, εντούτοις το ζήτημα λαμβάνει άλλη διάσταση αν αναλογιστούμε εγκύκλιο που απέστειλε εντός της ημέρας (16/10) η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών προς τα μέλη της.

Σύμφωνα με αυτή, η κατάσταση στα νοσηλευτήρια του δημοσίου είναι έκρυθμη, καθώς τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ «αφήνονται εκτεθειμένα στην ανασφάλεια και στον θυμό των επισκεπτών». Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, υπάρχει «παντελής απουσία θέλησης από πλευράς του υπουργείου Υγείας για «να επιλύσει τα θέματα των Πρώτων Βοηθειών».

Αφού πρώτα τονίζεται ότι «οι νοσηλευτές-μέλη μας δεν φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη για την καθυστέρηση στην εξέταση των περιστατικών ή την εισαγωγή των ασθενών σε θαλάμους», γίνονται οι ακόλουθες συστάσεις:

1. Να εκτελείτε τα νοσηλευτικά σας καθήκοντα μόνο για ασθενείς που βρίσκονται στις προκαθορισμένες κλίνες/εξεταστήρια των ΤΑΕΠ ανά νοσοκομείο, όπως ενδείκνυται, και όχι σε καρέκλες ράντζα και φορεία.

2. Σε περίπτωση που νοιώσετε ότι απειλείται η σωματική σας ακεραιότητα κατά την εκτέλεση της διαλογής και η Αστυνομία δεν επεμβαίνει, τότε να αποχωρείτε από τον χώρο διαλογής.

3. Σε περίπτωση που ο αριθμός των νοσηλευτών ανά βάρδια δεν καλύπτει αριθμητικά με ασφάλεια το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, να μην αναλαμβάνετε άλλα περιστατικά εκτός του τμήματος Πρώτων Βοηθειών (π.χ. δωμάτιο βραχείας νοσηλείας).

«Είμαστε μάρτυρες καταγγελιών και παραπόνων ότι έχετε ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής στην προσπάθειά σας να παρέχετε ασφαλή φροντίδα στους ασθενείς. Ωστόσο παρατηρούμε ότι το κράτος και η πολιτεία δεν έχουν καμία πρόθεση να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσηλευτήρια» προστίθεται στην εγκύκλιο.

Φ.Μ. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top