ΔΙΕΘΝΗ

Επιστολή Τραμπ σε Ερντογάν - «Η ιστορία θα σας έχει ψηλά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο»

Επιστολή Τραμπ σε Ερντογάν - «Η ιστορία θα σας έχει ψηλά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο»

Δημοσιογράφος του καναλιού FOX έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή που φέρεται να απέστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος, στον Τούρκο ομόλογό του, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην βορειοανατολική Συρία.

Ο Trish Regan ανάρτησε την εν λόγω επιστολή στο Twitter, ενώ ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα σε πολλούς δημοσιογράφους, αναφέρει ο Guardian. 

Σε δηλώσεις του Προέδρου Τραμπ στη δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Ιταλό Πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα, είχε αναφερθεί και στην συγκεκριμένη επιστολή.

Το έγγραφο είναι ημερομηνίας 9 Οκτωβρίου 2019.

Στην συγκεκριμένη επιστολή, ο Τραμπ, καλεί τον Ερντογάν να κάτσει σε συνομιλίες με τον Στρατηγό Μαζλούμ (σ.σ. ο ηγέτης των Κούρδων), ο οποίος, όπως αναφέρει, είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί του και να κάνει συμβιβασμούς που δεν θα έκανε ποτέ στο παρελθόν.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι κατέχει σχετική επιστολή από τον ηγέτη των Κούρδων.

Ο Τραμπ, απειλεί ότι αν δεν βρεθεί μια καλή συμφωνία, θα καταστρέψει την τουρκική οικονομία.

Η επιστολή Τραμπ στον Ερντογάν:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε:

Ας βρούμε μια καλή συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τον σφαγιασμό χιλιάδων ανθρώπων κι εγώ δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – Και θα το κάνω. Σας έδωσα ήδη μια μικρή γεύση με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον.
Εργάστηκα σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο. Μπορείτε να πετύχετε μια εξαιρετική συμφωνία. Ο Στρατηγός Μαζλούμ (σ.σ. ο ηγέτης των Κούρδων) είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί σας και να κάνει συμβιβασμούς που δεν θα έκανε ποτέ στο παρελθόν. Εμπιστευτικά σας επισυνάπτω ένα αντίγραφο της επιστολής του σε μένα, που μόλις ήρθε.
Η ιστορία θα σας έχει ψηλά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Θα σε κοιτά για πάντα σαν τον διάβολο αν δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην είσαι σκληρός τύπος. Μην είσαι ανόητος.
Θα σε καλέσω αργότερα»!

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top