ΚΥΠΡΟΣ: Σε δημοψήφισμα για απεργίες οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ - Αντίδραση για τις εξετάσεις τετραμήνων

ΚΥΠΡΟΣ: Σε δημοψήφισμα για απεργίες οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ - Αντίδραση για τις εξετάσεις τετραμήνων

Στις κάλπες για να ψηφίσουν αν θα κατέλθουν ή όχι σε απεργίες  κατά την περίοδο των εξετάσεων τετραμήνων, προσέρχονται την Δευτέρα (11/11) οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ.

Το δημοψήφισμα των καθηγητών αναμένεται να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία κατά τη διάρκεια του δεύτερου διαλείμματος.

Οι εξετάσεις τετραμήνων είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν στις 9 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω εξετάσεις έγιναν νομοθεσία από τη φετινή σχολική χρονιά και ως πρώτο βήμα εφαρμογής του θα είναι φέτος οι μαθητές της πρώτης τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Τόσο καθηγητές όσο και μαθητές αντιδρούν σε αυτό. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή (10/11) η ΠΣΕΜ με εγκύκλιο ενημέρωσε τους μαθητές- μέλη της ότι την Τρίτη (12/11) δεν θα μπουν στα μαθήματά τους για δύο περιόδους, ενώ όπως σημειώθηκε αν δεν καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο, αναμένεται να προχωρήσουν σε πιο δυναμικά μέτρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE