ΚΥΠΡΟΣ: Σε δημοψήφισμα για απεργίες οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ - Αντίδραση για τις εξετάσεις τετραμήνων

ΚΥΠΡΟΣ: Σε δημοψήφισμα για απεργίες οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ - Αντίδραση για τις εξετάσεις τετραμήνων

Στις κάλπες για να ψηφίσουν αν θα κατέλθουν ή όχι σε απεργίες  κατά την περίοδο των εξετάσεων τετραμήνων, προσέρχονται την Δευτέρα (11/11) οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ.

Το δημοψήφισμα των καθηγητών αναμένεται να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία κατά τη διάρκεια του δεύτερου διαλείμματος.

Οι εξετάσεις τετραμήνων είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν στις 9 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω εξετάσεις έγιναν νομοθεσία από τη φετινή σχολική χρονιά και ως πρώτο βήμα εφαρμογής του θα είναι φέτος οι μαθητές της πρώτης τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Τόσο καθηγητές όσο και μαθητές αντιδρούν σε αυτό. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή (10/11) η ΠΣΕΜ με εγκύκλιο ενημέρωσε τους μαθητές- μέλη της ότι την Τρίτη (12/11) δεν θα μπουν στα μαθήματά τους για δύο περιόδους, ενώ όπως σημειώθηκε αν δεν καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο, αναμένεται να προχωρήσουν σε πιο δυναμικά μέτρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE