ΚΥΠΡΟΣ: Σε δημοψήφισμα για απεργίες οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ - Αντίδραση για τις εξετάσεις τετραμήνων

ΚΥΠΡΟΣ: Σε δημοψήφισμα για απεργίες οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ - Αντίδραση για τις εξετάσεις τετραμήνων

Στις κάλπες για να ψηφίσουν αν θα κατέλθουν ή όχι σε απεργίες  κατά την περίοδο των εξετάσεων τετραμήνων, προσέρχονται την Δευτέρα (11/11) οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ.

Το δημοψήφισμα των καθηγητών αναμένεται να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία κατά τη διάρκεια του δεύτερου διαλείμματος.

Οι εξετάσεις τετραμήνων είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν στις 9 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω εξετάσεις έγιναν νομοθεσία από τη φετινή σχολική χρονιά και ως πρώτο βήμα εφαρμογής του θα είναι φέτος οι μαθητές της πρώτης τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Τόσο καθηγητές όσο και μαθητές αντιδρούν σε αυτό. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή (10/11) η ΠΣΕΜ με εγκύκλιο ενημέρωσε τους μαθητές- μέλη της ότι την Τρίτη (12/11) δεν θα μπουν στα μαθήματά τους για δύο περιόδους, ενώ όπως σημειώθηκε αν δεν καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο, αναμένεται να προχωρήσουν σε πιο δυναμικά μέτρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Υιοθετήθηκε η θέση μας για αποκλεισμό τρίτων χωρών που απειλούν κράτος-μέλος από SAFE

ΠτΔ: Υιοθετήθηκε η θέση μας για αποκλεισμό τρίτων χωρών που απειλούν κράτος-μέλος από SAFE

Έχει υιοθετηθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για το χρηματοδοτικό εργαλείο SAFE, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την Πέμπτη, σε δηλώσεις κατά την άφιξή του στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE