Α. Νεοφύτου: ‘Να κάνουμε το παν για να επαναρχίσει ο διάλογος’

Α. Νεοφύτου: ‘Να κάνουμε το παν για να επαναρχίσει ο διάλογος’

Ευθύνη και υποχρέωση μας είναι να κάνουμε το παν για να επαναρχίσει ο διάλογος, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρία, είπε ότι «έτυχαν μιας λεπτομερούς και εκτενούς ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ενόψει, στις 25 Νοεμβρίου  και της καθόδου της κ. (Τζέιν Χολ) Λουτ στην Κύπρο».

Επαναλαμβάνω, είπε, «ως ΔΗΣΥ τη θέση μας τη στήριξή μας στις προσπάθειες του Προέδρου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και ευχόμαστε να κυλήσουν τα πράγματα προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε ως ε/κ κοινότητα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «δεν μπορούμε εμείς να επιβάλουμε στην Τουρκία ποια είναι η προσέγγισή της. Ευθύνη και υποχρέωση μας είναι να κάνουμε το παν για να επαναρχίσει ο διάλογος. Και αν δεν επαναρχίσει, να μη υπάρχει ευθύνη στη δική μας πλευρά αλλά να βαραίνει την τουρκική πλευρά».

«Ξεκάθαρη τοποθέτησή μας ως ΔΗΣΥ ήταν και παραμένει ότι μόνο μέσα από διάλογο μπορούμε να απαλλαχτούμε από την κατοχή και ότι το μόνο μοντέλο που μπορεί να μας οδηγήσει να απαλλαχτούμε από την κατοχή είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», είπε.

Κληθείς να επαναλάβει την εκτίμησή του ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ουσιώδεις διαπραγματεύσεις πριν από τις εκλογές στα κατεχόμενα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «στόχος μας είναι να επαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν, παρά τις οποιεσδήποτε δυσκολίες».

 Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ των κτηνοτρόφων και του Υπουργείου Γεωργίας για το θέμα των αποζημιώσεων προς τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον αφθώδη πυρετό, μετά τη συνάντηση της Υπουργού Γεωργίας την Τρίτη με τις αγροτικές οργανώσεις και τη «Φωνή των κτηνοτρόφων» στο πλαίσιο του διαλόγου για θέματα που αφορούν στον αφθώδη πυρετό. Μετά τη συνάντηση, η «Φωνή των κτηνοτρόφων» ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει τα επόμενά της βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE