ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: Ο Πρόεδρος να είναι πολύ προσεκτικός για να μην βρεθούμε ενώπιον διλημμάτων στο Κυπριακό

Σιζόπουλος: Ο Πρόεδρος να είναι πολύ προσεκτικός για να μην βρεθούμε ενώπιον διλημμάτων στο Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός για να μην βρεθούμε ενώπιον σοβαρών διλημμάτων στο Κυπριακό, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.
 

Σε δηλώσεις στο Παραλίμνι, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στην τηλεδιάσκεψη που είχε η Τζέϊν Χόλ Λουτ με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών στην Κύπρο, δεν συζητήθηκαν οι όροι αναφοράς του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι «εμείς είχαμε πάντοτε σοβαρές επιφυλάξεις γύρω από τη σκοπιμότητα αυτής της συνάντησης και πολύ περισσότερο όσον αφορά τη συνομολόγηση των συγκεκριμένων όρων αναφοράς».
 
Όμως, συνέχισε «η συμπεριφορά της Τουρκίας, η προκλητική της στάση και όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακριβώς επιβεβαιώνουν αυτές τις ανησυχίες μας, αυξάνουν τις πιθανότητες των κινδύνων που ελλοχεύουν από την διαδικασία που ενδεχομένως να ακολουθηθεί, δεδομένου ότι έχει επιβεβαιωθεί κατά τρόπο απόλυτο, ότι κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά».
 
Γι’αυτό, σημείωσε ο κ. Σιζόπουλος «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός, οφείλει να διαχειριστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα αυτό το ζήτημα, για να μην βρεθεί και πάλι η δική μας πλευρά, ενώπιον σοβαρών διλημμάτων ή σοβαρών κινδύνων που ελλοχεύουν».
 
Δημήτρης Παπαδάκης

Ερωτηθείς για το θέμα που προέκυψε με τον ευρωβουλευτή του Κινήματος Δημήτρη Παπαδάκη, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «αυτό το ζήτημα είναι καθαρά εσωκομματική διαδικασία. Δεν πρόκειται από τη δική μου πλευρά ή επίσημα του κόμματος να προβούμε σε οποιαδήποτε δήλωση ή ανακοίνωση, από τη στιγμή που έχει οριστεί μέλος του Πολιτικού Γραφείου να διερευνήσει αυτά τα ζητήματα».
 
Πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτής της σωστής, της δημοκρατικής διαδικασίας οφείλουμε να παραμείνουμε σιωπηλοί, να καταθέσουμε τα στοιχεία που έχουμε στο μέλος του Πολιτικού Γραφείου που ανέλαβε την έρευνα, ο οποίος στη συνέχεια θα ετοιμάσει σε συνθήκες νηφαλιότητας και χωρίς άσκηση οποιασδήποτε μορφής πίεσης, το τελικό του πόρισμα που θα πάει στο Πολιτικό Γραφείο για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top