Στα κατεχόμενα για «πανηγύρια» ο Τούρκος αντιπρόεδρος – Δεν βλέπει Ακιντζί

Στα κατεχόμενα για «πανηγύρια» ο Τούρκος αντιπρόεδρος – Δεν βλέπει Ακιντζί

«Πανηγύρια» για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στήνουν την Πέμπτη (15/11) στα κατεχόμενα.

Τα «πανηγύρια» στήνονται στην παρουσία του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι.

Όπως μεταδίδεται, ο Οκτάι, αναμένεται να συναντηθεί με τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ και όχι με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Θυμίζουμε ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο μήνυμά του για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο «λαοί» που διαφυλάττουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και έχουν το δικαίωμα να διοικούν τον εαυτό τους και να ζουν σε ευημερία και ασφάλεια.  

Επιπλέον, ο κ. Ακιντζί, στην ίδια διακήρυξη αναφέρει ότι είναι εφικτό και υποχρεωτικό να εξευρεθεί μια μόνιμη και δίκαιη, ειρηνική λύση με διαπραγματεύσεις σε επίπεδο δύο ίσων λαών, κατά την έκφρασή του. 

Για την τριμερή συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Γκουτέρες, σημείωσε, ότι θα προσέλθει με πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για να ανοίξουν το δρόμο σε ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE