ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Καρογιάν στη Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Ανόι

Παρέμβαση Καρογιάν στη Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Ανόι

Στις σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές της τελευταίας δεκαετίας, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, την πρωτοφανή οικονομική κρίση και τις διαρθρωτικές αλλαγές που βιώνουν πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αναφέρθηκε ο βουλευτής Μάριος Καρογιάν, σε ομιλία του, στη γενική συζήτηση για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση στον κόσμο με θέμα «Βιώσιμοι Αναπτυξιακοί Στόχοι: Από τις διακηρύξεις στην πράξη», που έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της 132ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στο Ανόι του Βιετνάμ.

Ο κ. Καρογιάν, υπογράμμισε ακόμα το γεγονός ότι πολλές αναπτυσσόμενες χώρες εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Αυξανόμενες προκλήσεις, τόνισε, όπως η εύθραυστη δημοκρατία, η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, η τρομοκρατία και άλλα διεθνή θέματα, εξακολουθούν να υφίστανται και απαιτούν προσεκτικούς χειρισμούς, συντονισμένες δράσεις και ανανέωση δεσμεύσεων, ιδιαίτερα για την αειφόρο ανάπτυξη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Καρογιάν επισήμανε επίσης ότι στη βάση της τρέχουσας παγκόσμιας κατάστασης, οι εκπρόσωποι των λαών καλούνται να σχεδιάσουν τη μετά το 2015 αναπτυξιακή ατζέντα, ώστε να μετατραπούν οι διακηρύξεις τους σε πράξη.

“Προς αυτήν την κατεύθυνση, η συμμετοχή κάθε μέρους στις κοινές προσπάθειες, προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνημένη Δήλωση για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης, τον προσεχή Σεπτέμβριο, στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών, καθίσταται ζωτικής σημασίας”, είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Διακοινοβουλευτική Ένωση μπορεί να συμβάλει κατά αποφασιστικό τρόπο σ’ αυτές τις προσπάθειες.

 

Αναφερόμενος και στο ρόλο των βουλευτών, ως εκπροσώπων των πολιτών, ο κ. Καρογιάν υπογράμμισε την αναγκαιότητα επίδειξης πολιτικής βούλησης, που οι λαοί ζητούν και αναμένουν.

 

Στον τομέα της ανάπτυξης, πρόσθεσε, έχει όντως επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, καταγράφονται όμως και σημαντικά εμπόδια. Παρά τις προκλήσεις του παρελθόντος, απαιτείται επιμονή και η αποφασιστικότητα για να καταστεί δυνατή η επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων που τίθενται για τα επόμενα 15 χρόνια, σημείωσε. Η δε παραδοχή ότι δεν επιτεύχθηκαν όλοι οι Στόχοι της Χιλιετίας και ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης και προσαρμογής στις σημερινές διεθνείς συνθήκες, καθιστά πιο πιθανή την υιοθέτηση των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δήλωσε ο κ. Καρογιάν.

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση, κατέληξε ο κ. Καρογιάν, μπορεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις παγκόσμιες προσπάθειες προς επίτευξη μιας νέας αναπτυξιακής ατζέντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top