ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε αποστολή της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), με σκοπό την ετοιμασία ειδικής γνωμοδότησης, για ζητήματα εργασίας και απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία.

Σε ανακοίνωσή της, η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων αναφέρει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η αποστολή συναντήθηκε με τις ηγεσίες των τριών μεγαλύτερων Οργανώσεων των εργαζομένων (ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ), τους συνδέσμους των εργοδοτών (ΟΕΒ και ΚΕΒΕ), την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τους Διευθυντές των Τμημάτων Εργασίας και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρία.

Συμμετείχαν, τέλος, σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών.
 
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ των Ατόμων με αναπηρία, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στις παρεμβάσεις του τόνισε ότι η Κύπρος πρέπει να θεσπίσει ένα εφαρμοστικό νόμο για την υλοποίηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία καθώς και Εθνικό Σχέδιο Δράσης που να αντιμετωπίζει τα προβλήματα απασχόλησης των Κυπρίων με αναπηρία.
 
Ο Πρόεδρος της ΚΥΣΟΑ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι στη χώρα μας απασχολείται ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό ατόμων με αναπηρία, ενώ οι πολιτικές της χώρας μας αφήνουν εκτός αγοράς εργασίας σχεδόν το 80% των πολιτών με οπτική και με άλλες σοβαρές αναπηρίες ηλικίας 18-63 χρόνων.
 
Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η Κύπρος εδώ και χρόνια θέσπισε νομοθεσίες και λειτουργεί σημαντικά προγράμματα για την ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας, τα οποία όμως θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν, με τρόπο ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά και οι πρόνοιες τους να συνάδουν πλήρως με σύγχρονες αντιλήψεις για την αναπηρία, όπως είναι αυτές που κατοχυρώνονται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top