ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Γεωργίας: «Η Κύπρος φιλοξενεί μια μοναδική βιοποικιλότητα σε επίπεδο ειδών και οικοτόπων»

 Υπ. Γεωργίας: «Η Κύπρος φιλοξενεί μια μοναδική βιοποικιλότητα σε επίπεδο ειδών και οικοτόπων»

Η Κύπρος φιλοξενεί μια μοναδική βιοποικιλότητα σε επίπεδο ειδών και οικοτόπων, είπε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στη 2η Δασολογική Ημερίδα, με θέμα «Η έρευνα ως εργαλείο διαχείρισης των δασών».

«Ο φυσικός πλούτος του τόπου μας αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς που πρέπει να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές», πρόσθεσε.
 
Όπως είπε, δράσεις όπως η σημερινή, δίνουν την ευκαιρία σε φορείς και άτομα που ασχολούνται με θέματα εφαρμοσμένης έρευνας να προβάλουν τα αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών που σχετίζονται άμεσα με την κυπριακή δασοπονία.
 
«Συνήθως, τα αποτελέσματα αυτά εντοπίζονται σε άρθρα εγνωσμένων περιοδικών ή σε παραδοτέα επιτυχημένων ερευνητικών έργων. Το ζητούμενο όμως, είναι να διαχυθεί η γνώση αυτή στις επιστημονικές και επαγγελματικές ομάδες που ασχολούνται με την προστασία και τη διαχείριση των πλούσιων οικοσυστημάτων της πατρίδας μας. Η διεξαγωγή ημερίδων υψηλού επιστημονικού επιπέδου, συμβάλλει στην ανάδειξη των προοπτικών για υλοποίηση πρωτότυπων και καινοτόμων ερευνητικών εργασιών, σε θέματα που αφορούν στις διάφορες κατευθύνσεις της δασολογικής επιστήμης στη χώρα μας», κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top