ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Τεράστια ερωτηματικά δημιουργεί η πολιτογράφηση του Shahak Avni

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Τεράστια ερωτηματικά δημιουργεί η πολιτογράφηση του Shahak Avni

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο και συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Shahak Avni βρίσκεται στον κατάλογο των ατόμων που τους δόθηκε κυπριακό διαβατήριο κατ’ εξαίρεση, αναφέρει σε δελτίο τύπου, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, την Τρίτη 27/11.

«Η εφημερίδα αναφέρει πως η πολιτογράφησή του έγινε όχι μέσω του επενδυτικού προγράμματος, αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος», σημειώνουν.

«Σε μια χρονική στιγμή που όλο το νησί είναι ανάστατο από την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, από την πλευρά της η Κυβέρνηση δεν προβαίνει σε κανένα ουσιαστικό μέτρο για επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες» αναφέρει το κίνημα.

«Αυτό που πρέπει να πράξει άμεσα η Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα είναι να εξηγήσει ακριβώς τους λόγους που δόθηκε η υπηκοότητα στον Avni και να διευκρινιστεί το «δημόσιο συμφέρον» που εξυπηρετήθηκε από την πολιτογράφηση του. Όντως ευσταθεί η πληροφορία πως πολιτογραφήθηκε για να μπορεί να εκδοθεί άδεια οπλοφορίας στο όνομά του;»

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να συντηρεί μια κατάσταση ενοχής σιωπής (omertà) γύρω από το θέμα των πολιτογραφήσεων. Η Κυβέρνηση έχει εκτεθεί στο εσωτερικό και συνεχίζει να μας κάνει και ρεζίλι στο εξωτερικό».

«Η πρόταση Νόμου που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σχετικά με τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα αλλά και σε ό,τι αφορά τα γραφεία που κάνουν αυτή τη δουλειά και τις επενδύσεις, είναι «μονόδρομος» για τη Βουλή. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στη Βουλή , από όλα τα κόμματα, ακόμα κι από αυτά που στο δημόσιο διάλογο κατέκριναν τους χειρισμούς της».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top