ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ: Σηκώνουν μανίκια οι νέοι Υπουργοί -Μετά το Προεδρικό πήραν τις θέσεις τους στα Υπουργεία -VIDEO&ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ: Σηκώνουν μανίκια οι νέοι Υπουργοί -Μετά το Προεδρικό πήραν τις θέσεις  τους στα Υπουργεία  -VIDEO&ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη έδωσαν την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο οι νέοι Υπουργοί που αναλαμβάνουν καθήκοντα μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος διαβεβαίωσαν ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους, ενώ τον διορισμό τους παρέλαβαν ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπο Κυριάκος Κούσιος και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.



Στην ομιλία του αμέσως μετά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τους Υπουργούς να επιδείξουν εργατικότητα, πείσμα και αποφασιστικότητα, αλλά και πολιτική βούληση. Ανέφερε εξάλλου ότι οι κατά καιρούς αναδιατάξεις των κυβερνητικών σχημάτων είναι αναγκαίες όταν εξυπηρετούν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς μιας Κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην ανάγκη να προχωρήσει η υιοθέτηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων, πέραν των όσων έχουν υλοποιηθεί απο την Κυβέρνηση. Κάλεσε Υπουργούς να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές και να καταβάλλουν το άπαν των δυνάμεων τους για την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων, όπως την ολοκλήρωση του ΓεΣΥ και την ενίσχυση της ευελιξίας, αποτελεσματικότητάς και ταχύτητας στη λήψη αποφάσεων στη δικαιοσύνη, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Επίσης αναφέρθηκε στη συνολική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Ζήτησε την ευρύτερη δυνατή συνεργασία και συνδιαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με τα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα.

Προέβη και σε παραινέσεις στους Υπουργούς και αναφέρθηκε στην κριτική που διατυπώνεται προς την Κυβέρνηση – και όχι στη μηδενιστική, όπως είπε, κριτική - λέγοντας ότι δεν διαπράττουν λάθη όσοι δεν πράττουν τίποτε.Με θάρρος να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και με αποφασιστικότητα να προβαίνουμε στις αναγκαίες διορθώσεις, είπε. Επίσης ζήτησε από τους Υπουργούς να επιδείξουν σεβασμό στο δυναμικό της δημόσιας υπηρεσίας.



Στην αντιφώνησή του εκ μέρους των νέων Υπουργών, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρθηκε στην ευθύνη τους έναντι των πολιτών. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, απαιτείται σκληρή δουλεία και προσήλωση για να ανταποκριθούμε στην υλοποίηση του απαιτητικού και τολμηρού προγράμματος διακυβέρνησες, είπε.

Aπό ΚΥΠΕ/ΡΙΚ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top