ΔΙΕΘΝΗ

ΑΛΒΑΝΙΑ-ΣΕΙΣΜΟΣ: Τεράστιες οι καταστροφές - Ο νέος απολογισμός 

ΑΛΒΑΝΙΑ-ΣΕΙΣΜΟΣ: Τεράστιες οι καταστροφές - Ο νέος απολογισμός 

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην Αλβανία από το φονικό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της 26ης Νοεμβρίου, με τουλάχιστον 52 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς στέγη.

Η αλβανίδα αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Ροβένα Βόντα, ανακοίνωσε το νέο απολογισμό της καταστροφής σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν έως τις 12μμ την Τρίτη. 

Συνολικά έχουν καταρρεύσει 1.183 κατοικίες, 5.497 οικίες έχουν  υποστεί σοβαρές ζημιές ενώ επισκευάσιμες είναι 3.520 κατοικίες. Σε 558 πολυκατοικίες έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές ενώ 335 πολυκατοικίες έχουν υποστεί λίγες ζημιές. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις της γείτονος, 146 έχουν υποστεί ζημιές λόγω του φονικού σεισμού και των μετασεισμών.

Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες υποδομές έχουν υποστεί ζημιές 28 σχολεία, δύο κέντρα υγείας και 15 υποσταθμοί ηλεκτρισμού. 

Οι περιφέρειες των Τιράνων, Δυρραχίου και Λέζιας αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα από τον Εγκέλαδο. Ο σεισμός έχει προκαλέσει όμως μεγάλες υλικές ζημιές και σε άλλες περιοχές όπως το Φιέρι.  

Σε έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξήγγειλε τη συγκρότηση τουλάχιστον τριών νέων κωμοπόλεων με πέντε χιλιάδες διαμερίσματα σε πρώτη φάση και 10 χιλιάδες σε δεύτερη, στις οποίες προβλέπεται να στεγαστούν περισσότερα από τριάντα χιλιάδες άτομα.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top