ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2020: Nα γίνουν μεταρρυθμίσεις για διόρθωση των στρεβλώσεων, είπε ο Η. Μυριάνθους

Προϋπολογισμός 2020: Nα γίνουν μεταρρυθμίσεις για διόρθωση των στρεβλώσεων, είπε ο Η. Μυριάνθους

εταρρυθμίσεις και βελτιώσεις νομοθεσιών χρειάζεται να γίνουν σε πολλούς τομείς της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου για να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που επικρατούν, δήλωσε ο Βουλευτής ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους, σημειώνοντας παράλληλα ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται πανεθνική συνεννόηση και οράματα.

Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2020, ο κ. Μυριάνθους ανέφερε σε σχέση με την βελτίωση των δεικτών της οικονομίας ότι πλανάται το ερώτημα κατά πόσο «είναι ουσιαστική ή επίπλαστη». Κατά πόσο «εκπέμπει ένα κλίμα ευφορίας και ασφάλειας στους πολίτες και αν όντως βελτιώθηκε και η ευημερία τους».

Η απάντηση, σύμφωνα με τον ίδιο, «μπορεί να δοθεί μόνο αν αναλύσουμε πως αυτό το ΑΕΠ κατανέμεται στους πολίτες και δυστυχώς η πολιτική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη τα τελευταία επτά χρόνια ήταν να αναδιανέμει τον εθνικό πλούτο προς όφελος των υψηλά εισοδηματικών τάξεων».

«Τα τελευταία επτά χρόνια δυστυχώς το χάσμα μεταξύ των εισοδηματικών τάξεων συνεχώς διευρύνεται και σιγά - σιγά η μεσαία τάξη συνεχώς συρρικνώνεται και εξαφανίζεται», είπε.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ συνέχισε λέγοντας ότι η οποιαδήποτε ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας δεν συνοδεύτηκε από τις ανάλογες αυξήσεις των μισθών. «Όποιες φορολογικές βελτιώσεις έγιναν, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα χωρίς να έχουν ιδιαίτερη φορολογική ελάφρυνση τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα», είπε.

«Μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις νομοθεσιών χρειάζεται να γίνουν σε πολλούς τομείς της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου για να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που επικρατούν», σημείωσε ο κ. Μυριάνθους.

Δώσαμε, είπε, στις τράπεζες νομικά υπερόπλα με αποτέλεσμα να λειτουργούν αυθαίρετα και να εκβιάζουν ανοιχτά πλέον με εκποιήσεις τους δανειολήπτες. Οι νοικοκυραίοι, ανέφερε μεταξύ άλλων, «πέφτουν την νύχτα και παραμιλούν».  «Είναι οι παραπάνω με υπνωτικά και ψυχοφάρμακα και οφείλει η Βουλή πριν ολοκληρώσει την θητεία της σε ενάμιση χρόνο να επιλύσει αυτά τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη διαφθορά, ο κ. Μυριάνθους είπε ότι αποτελεί την μεγαλύτερη στρέβλωση και το μεγαλύτερο καρκίνωμα και εξέφρασε την άποψη ότι η Βουλή θα πρέπει να θεσπίσει νομοθετήματα με πιο αυστηρές ποινές, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά.

Ζήτησε επίσης από την Πολιτεία να αντιμετωπίσει τους κατοίκους που ζουν στην περιφέρεια με τον ίδιο τρόπο όπως τους υπόλοιπους, «μετρώντας τον πόνο τους, μετρώντας την ταλαιπωρία τους».


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top