ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχουμε δει μόνο λόγια από την ΕΕ αντί κυρώσεις στην Τουρκία, δήλωσε ο Γιώργος Περδίκης

Έχουμε δει μόνο λόγια από την ΕΕ αντί κυρώσεις στην Τουρκία, δήλωσε ο Γιώργος Περδίκης

Αν και θετική εξέλιξη το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, δεν βλέπουμε να εφαρμόζονται μέτρα κατά της Τουρκίας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, σημειώνοντας πως "ως τώρα έχουμε δει μόνο λόγια".

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, στο περιθώριο επίσκεψης του στην Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων Λεμεσού (ΠΟΟΑ), ο κ. Πεδίκης είπε πως  "θεωρούμε θετική εξέλιξη που όμως παραμένει φραστική, τη θέση των Βρυξελλών  για τη συμφωνία Τουρκίας Λιβύης".
 
" Δεν είδαμε να κλιμακώνονται τα μέτρα εναντίον της Τουρκίας από την ΕΕ, δεν βλέπουμε καν να εφαρμόζονται τα προηγούμενα μέτρα που έχει αποφασίσει η ΕΕ εναντίον της Τουρκίας", είπε και εξέφρασε την ανησυχία του από τα μηνύματα που φθάνουν από την Ευρώπη, αφού όπως επεσήμανε ""εξακολουθούν να γίνονται πωλήσεις όπλων από ευρωπαϊκές χώρες στην Τουρκία και να υπάρχει τεράστια οικονομική στήριξη προς την Τουρκία, από την ΕΕ".
 
 Αυτά τα ανησυχητικά στοιχεία, συνέχισε, θέτουν σε αμφιβολία το πόσο σοβαρή μπορεί να είναι η παρέμβαση της ΕΕ στα θέματα που αφορούν τον τουρκικό επεκτατισμό.
 
Αναφερόμενος δε, στη δέσμευση για κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη μέχρι το 2050, ο Πρόεδρος των Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, είπε πως είναι σημαντική η απόφαση του Συμβουλίου των Αρχηγών Κρατών, ωστόσο δεν ικανοποιεί "ούτε για την τολμηρότητα της, ούτε για την αποφασιστικότητα της".
 
"Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα γιατί είναι μακροπρόθεσμοι στόχοι χωρίς στάδια και στόχους βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμούς, έχει πολλές χώρες, όπως η Πολωνία, που φρόντισαν να αφήσουν τον εαυτό τους έξω , έχουν αφήσει εκτός την  πυρηνική ενέργεια  για να αποφύγουμε την κλιματική αλλαγή και συνήθως, οι πολιτικοί και στην Ευρώπη και στην Κύπρο, μένουν μόνο στα λόγια", συμπλήρωσε.
 
Σε σχέση με τη συνάντηση του με την ΠΟΟΑ, ο Γιώργος Περδίκης είπε πως "ο κόμπος έφτασε στο χτένι" για τα ΆμεΑ, τα οποία "στην Κύπρο νιώθουν ότι είναι πολίτες 2ης και 3ης κατηγορίας, νιώθουν ότι λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή τη δική τους, νιώθουν ότι είναι κάτι σαν ζητιάνοι που ζητούν ελεημοσύνη για ένα επίδομα, αποκλείονται από μια σειρά από προγράμματα οικονομικής στήριξης".
 
Οι Κυβερνώντες, πρόσθεσε θα πρέπει να σταματήσουν να διατείνονται για το "success story" και την ευημερία των πολιτών, ενώ απέδωσε τεράστιες ευθύνες και στη Βουλή.
 
"Εμείς είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα, όλες οι εισηγήσεις που έχουν για νομοθετικές τροποποιήσεις προωθούνται με δυσκολία στη Βουλή, γιατί πάντα κολλούμε στην πρόνοια του συντάγματος που λέει πως δεν μπορεί η Βουλή να ψηφίζει προτάσεις νόμου που προκαλούν κόστος στον προϋπολογισμό του κράτους", συμπλήρωσε.
 
Σημείωσε, ωστόσο, ότι σε θεσμικά ζητήματα, το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών προσπαθεί να βοηθήσει ώστε να υλοποιηθούν.
 
Ο Πρόεδρος της ΠΟΟΑ, Άντρος Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τον κ. Περδίκη για το ενδιαφέρον του και πρόσθεσε ότι, κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με επιδόματα, χορηγίες, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ΑμεΑ όπως και διάφορα αιτήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top