ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Χρήστου: «Πάνω από 70 εκατομμύρια εγκρίθηκαν για διαχείριση των μεταναστών – 1, 5 εκατομμύριo σε Τ/κ μαθητές» - VIDEO

Χ. Χρήστου: «Πάνω από 70 εκατομμύρια εγκρίθηκαν για διαχείριση των μεταναστών – 1, 5 εκατομμύριo σε Τ/κ μαθητές» - VIDEO

«Πάνω από 70 εκατομμύρια έχουν διατεθεί για την διαχείριση των παράνομων μεταναστών και των αιτητών πολιτικού ασύλου», είπε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρήστος Χρήστου, καλεσμένος στο Vouli.Tv, στην εκπομπή του Χάρη Θεραπή, όπου μαζί συζήτησαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν, ήταν αυτό του κρατικού προϋπολογισμού, όπου ο κ. Χρήστου, επεσήμανε πως, «μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό εγκρίθηκαν κονδύλια με τα οποία το ΕΛΑΜ διαφωνεί».

Κληθείς να αναφέρει τα σημεία με τα οποία διαφωνεί το ΕΛΑΜ και καταψήφισε τον προϋπολογισμό, ο κ. Χρήστου ανάφερε πως, «υπάρχουν Υπουργεία που δεν λαμβάνουν την απαραίτητη χρηματοδότηση που απαιτείται. Το Υπουργείο Άμυνας για παράδειγμα καλό θα ήταν και από ότι δείχνουν οι εξελίξεις είναι κάτι το οποίο επιβάλλεται να έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό».

Επιπλέον ο κ. Χρήστου, δήλωσε πως «καταθέσαμε αρκετές τροπολογίες οι οποίες καταψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα, εκτός από μια, η οποία ψηφίστηκε από τέσσερις βουλευτές του ΔΗΚΟ, και αφορούσε 1,5 εκατομμύρια ευρώ για να φοιτούν Τουρκοκύπριοι μαθητές σε ιδιωτικά σχολεία».

«Με πια δικαιολογία, να εγκρίνεται 1,5 εκατομμύρια κάθε χρόνο, δεν συμβαίνει μόνο φέτος αυτό, για να φοιτούν Τουρκοκύπριοι μαθητές σε ιδιωτικά σχολεία» προσέθεσε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ.

«Έχετε ακούσει ποτέ να δοθεί έστω και ένα ευρώ σε Ελληνοκύπριο μαθητή για να πάει σε ιδιωτικό σχολείο» είπε.  

Ερωτηθείς να σχολιάσει την αιτιολογία αυτού του κονδυλιού, ο κ. Χρίστου απάντησε πως «κανένας δεν το αιτιολόγησε ούτε το δικαιολόγησε» για να προσθέσει πως «Αυτό που μας εξήγησαν εμάς είναι πως αυτό το κονδύλι δίνεται από παλιά»

«Η δική μας αντίληψη λέει άλλα. Υπάρχει σκοπιμότητα και εξυπηρετούνται συμφέροντα» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρήστος Χρήστου.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Χρήστου στο Vouli.Tv,  εδώ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top