ΔΙΕΘΝΗ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Στους δώδεκα οι νεκροί από την συντριβή αεροπλάνου στο Καζακστάν

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Στους δώδεκα οι νεκροί από την συντριβή αεροπλάνου στο Καζακστάν

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένα αεροπλάνο με περίπου 100 επιβάτες και πλήρωμα συνετρίβη την Παρασκευή 27/12 στο Καζακστάν λίγη ώρα μετά την απογείωσή του.

Το Air Fokker 100 της  Bek Air παρουσίασε πρόβλημα  λίγο μετά την απογείωσή του από το εμπορικό κέντρο Αλμάτι της χώρας της Κεντρικής Ασίας, προς την πρωτεύουσα Νουρ-Σουλτάν. Έχασε ύψος κατά τη διάρκεια της απογείωσης και προσέκρουσε σε  διώροφο κτήριο, ανέφερε η Επιτροπή Πολιτικής Αεροπορίας του Καζακστάν. Δεν έγινε αμέσως γνωστό τι προκάλεσε τη συντριβή.
 
"Το αεροπλάνο έκλινε προς τα αριστερά, στη συνέχεια προς τα δεξιά, και μετά άρχισε να κουνιέται ενώ προσπαθούσε ακόμα να αποκτήσει υψόμετρο", δήλωσε στο Reuters ο επιχειρηματίας Aslan Nazaraliyev, ο οποίος επέζησε της συντριβής.
 
«Πριν από τη συντριβή, το αεροσκάφος άγγιξε τον διάδρομο απογείωσης με την ουρά του δύο φορές», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Roman Sklyar στους δημοσιογράφους.
 
"Μια επιτροπή ... θα διαπιστώσει εάν αυτό ήταν λάθος του πιλότου ή τεχνικό ζήτημα. Ο διάδρομος ήταν σε ιδανική κατάσταση," ανέφερε.
 
Ένας δημοσιογράφος του Reuters είδε τα υπολείμματα του μπροστινού τμήματος του αεροπλάνου και άλλα τμήματα της ατράκτου που διασκορπίστηκαν γύρω από αυτό που έμεινε από το κτήριο.
 
Ένας επιζώντας είπε στον ιστότοπο ειδήσεων Tengrinews ότι άκουσε έναν "τρομακτικό ήχο" προτού το αεροπλάνο αρχίσει να χάνει το υψόμετρο. "Το αεροπλάνο πετούσε σε κλίση. Όλα ήταν σαν ταινία: ουρλιαχτά, φωνές, άνθρωποι να κλαίνε", είπε. Οι αρχές έθεσαν αρχικά τον αριθμό των νεκρών σε 15 ή περισσότερους, αλλά αναθεώρησαν αργότερα τον αριθμό στους 12.  Είπαν ότι 49 άτομα ήταν σε νοσοκομεία, μερικά από αυτά σε σοβαρή κατάσταση. Το αεροπλάνο είχε 93 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος και το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι ο πιλότος ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν.
 
Το υπουργείο δήλωσε ότι διερευνά ενδεχόμενη παραβίαση των κανόνων πτητικής λειτουργίας και ασφάλειας, μια τυποποιημένη νομική διαδικασία. Η επιτροπή αεροπορίας του Καζακστάν δήλωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις με τον αερομεταφορέα Bek Air και εκείνες των αεροσκαφών Fokker 100 εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top