ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Αύξηση του χειμερινού τουρισμού σε Κύπρο και ΕΕ

Eurostat: Αύξηση του χειμερινού τουρισμού σε Κύπρο και ΕΕ

Αύξηση του χειμερινού τουρισμού στα κράτη μέλη της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Κύπρου, καταγράφει η Eurostat για την περίοδο 2018 - 2019.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Eurostat, σε σύγκριση με τη χειμερινή περίοδο 2017-2018, οι τουρίστες πέρασαν 18,9 εκατομμύρια περισσότερες νύχτες (+ 2,6%) σε ξενοδοχεία και παρόμοιες εγκαταστάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019.

Ο χειμερινός τουρισμός αυξήθηκε σε 25 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ με διαθέσιμα στοιχεία. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Ρουμανία (+ 8,6%), ακολουθούμενη από την Κροατία (+ 7,4%), την Πολωνία (+ 7,3%), τη Σλοβακία και την Κύπρο (και οι δύο κοντά στο  +7,0%).

Μόνο δύο κράτη μέλη της ΕΕ ανέφεραν μείωση: η Ελλάδα (-8,3%) και η Μάλτα (-3,5%).

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί της ΕΕ για τουρίστες από όλο τον κόσμο που ταξίδευαν εκτός της χώρας διαμονής τους κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2018-2019 ήταν η Ισπανία (η οποία αντιπροσώπευε το 20% όλων των διανυκτερεύσεων μη κατοίκων σε ξενοδοχεία της ΕΕ και παρόμοιες εγκαταστάσεις), η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο (από 12%), η Αυστρία (10%), η Γερμανία και η Γαλλία (από 9%). Ο χειμερινός τουρισμός σε αυτές τις έξι χώρες αντιπροσώπευε σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) όλων των διανυκτερεύσεων των μη κατοίκων σε ξενοδοχεία της ΕΕ και παρόμοιες εγκαταστάσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top