ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΓΕΣΥ και Τουρκία στα κυπριακά πρωτοσέλιδα την Τετάρτη 15/01

ΓΕΣΥ και Τουρκία στα κυπριακά πρωτοσέλιδα την Τετάρτη 15/01

Η πρόταση για εγγυήσεις για ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓΕΣΥ που αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στο Υπουργικό, η θέση της Κυβέρνησης για μετάθεση των δημοτικών εκλογών το 2024, οι εξελίξεις στην περιοχή και ο ρόλος της Τουρκίας, ο καθορισμός ομάδας εργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ για το θέμα της κατάργησης της βίζας, και η πρόωρη εξόφληση του δανείου του ΔΝΤ από την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται την Τετάρτη 15/01 στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Κυρίαρχος παίκτης η Τουρκία στην περιοχή μας", γράφει ότι η Τουρκία με τους χειρισμούς της κατάφερε να βγει από την όποια απομόνωση ήταν και να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες για ειρήνη στη Λιβύη. Αλλού γράφει ότι προς αλλαγή πολιτικής στα τετράμηνα κατευθύνεται ο Υπουργός Παιδείας. Σε άλλο της θέμα γράφει για νέα κρούσματα παραβατικότητας σε σχολεία στη Λεμεσό.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Εμμένει σε 3ετές μπόνους για τοπικούς άρχοντες", γράφει ότι η Κυβέρνηση κρίνει αναγκαία τη μετάθεση των δημοτικών εκλογών για το 2024. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι η Καγκελάριος της Γερμανία ςαποφάσισε να μην καλέσει την Ελλάδα στη Σύνοδο για την Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Βερολίνο. Αλλού, γράφει ότι πιάνει δουλειά ειδική ομάδα εργασίας για κατάργηση της βίζας για τις ΗΠΑ από την Κύπρο.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Κρίσιμος σταθμός για το ΓΕΣΥ" γράφει ότι πάει σήμερα, εκτός απροόπτου, στο Υπουργικό Συμβούλιο, η πρόταση για εγγυήσεις €70 εκ για ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓΕΣΥ. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Μεταφορών ψάχνει λύσεις για σχέδιο απόσυρσης οχημάτων. Σε άλλο του θέμα γράφει για κραυγή απόγνωσης στα Περβόλια καθώς η θάλασσα κατάπιε ακτογραμμή 30 μέτρων σε έκταση 3 χιλιομέτρων.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Δεν ξέφυγε οικονομικά το ΓΕΣΥ", γράφει πως αυξημένα κατά 30 εκ. ευρώ σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις είναι τα έσοδα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας ενώ οι δαπάνες από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ μέχρι το τέλος του 2019 είναι μειωμένες κατά 50 εκ ευρώ από τις προβλεπόμενες. Αλλού, γράφει για απεργία πείνας και απόπειρα αυτοκτονίας στη Μενόγεια από αιτητές ασύλου. Σε άλλο της θέμα ότι καζάνι που βράζει είναι ο θεσμός των 4μήνων στην εκπαίδευση, με κινητοποιήσεις μαθητών την Πέμπτη έξω από το Προεδρικό.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα "Cyprus Mail" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Κοντά σε συμφωνία με ΗΠΑ για κατάργηση της Βίζας", γράφει ότι Κύπριοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι αποφάσισαν να συστήσουν χθες ομάδα εργασίας για να εξετάσουν το θέμα της κατάργησης της βίζας από Κύπριους που θέλουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Αλλού, γράφει πως το ακτοπλοϊκό εισιτήριο από Λεμεσό για Πειραιά με επιστροφή θα στοιχίζει περίπου 130 ευρώ, σύμφωνα με την Υφυπουργό Νατάσα Πειλίδου, αν υπάρξει κατάληξη στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου αυτό το καλοκαίρι. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη διάσωση 101 Σύριων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Οικονομική Καθημερινή", κάτω από τον τίτλο "Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης", γράφει πως με τα δύο ομόλογα που εξέδωσε η Κύπρος δανείστηκε με χαμηλότερο επιτόκιο και αποπληρώνει πρόωρα και το χρέος προς το ΔΝΤ. Αλλού, γράφει ότι αποτελούν πονοκέφαλο για το Υπουργείο Υγείας οι εκκρεμότητες για τη δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το Brexit κόστισε 170 δις δολάρια έως σήμερα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top