Μεγάλος σεισμός στην Τουρκία: Τέσσερις νεκροί - Κατέρρευσαν κτίρια

Μεγάλος σεισμός στην Τουρκία: Τέσσερις νεκροί - Κατέρρευσαν κτίρια

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον δύο τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε την νοτιοανατολική Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής (24/01), σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική Daily Sabbah.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ενώ ταρακουνήθηκαν πολλές γειτονικές χώρες.

Ο σεισμός έχει επίκεντρο την πόλη Ελαζίγ, στην επαρχία Ελαζίγ που τοποθετείται στην ανατολική Τουρκία.

Μάλιστα έχουν ακολουθήσει μετασεισμοί, ενώ πολλοί πολίτες έχουν βγει στους δρόμους ανάστατοι.

Ο πρόεδρος της Διαχείρισης Καταστροφών και Επειγόντων Περιστατικών στην Τουρκία, Μεχμέτ Γκιούλογλου δήλωσε λίγα λεπτά μετά τον σεισμό στην Τουρκία: «Οι ομάδες μας έχουν ξεκινήσει εργασίες στο σημείο, παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

Ο Γκιούλογλου τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις αναφορικά με τις ζημιές από τον σεισμό και ακόμη περισσότερο για τον αριθμό των θυμάτων από τον εγκέλαδο.


Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρίλερ με τον θάνατο του βρέφους στη Λεμεσό – «Μίλησε» αλλά δεν έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή

Θρίλερ με τον θάνατο του βρέφους στη Λεμεσό – «Μίλησε» αλλά δεν έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή

Στο «σκοτάδι» παραμένουν τα ακριβή αίτια της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλονίζει το παγκύπριο, με τον αδόκητο χαμό του 12μηνου βρέφους στη Λεμεσό, το οποίο «έσβησε» μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια.