Μεγάλος σεισμός στην Τουρκία: Τέσσερις νεκροί - Κατέρρευσαν κτίρια

Μεγάλος σεισμός στην Τουρκία: Τέσσερις νεκροί - Κατέρρευσαν κτίρια

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον δύο τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε την νοτιοανατολική Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής (24/01), σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική Daily Sabbah.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ενώ ταρακουνήθηκαν πολλές γειτονικές χώρες.

Ο σεισμός έχει επίκεντρο την πόλη Ελαζίγ, στην επαρχία Ελαζίγ που τοποθετείται στην ανατολική Τουρκία.

Μάλιστα έχουν ακολουθήσει μετασεισμοί, ενώ πολλοί πολίτες έχουν βγει στους δρόμους ανάστατοι.

Ο πρόεδρος της Διαχείρισης Καταστροφών και Επειγόντων Περιστατικών στην Τουρκία, Μεχμέτ Γκιούλογλου δήλωσε λίγα λεπτά μετά τον σεισμό στην Τουρκία: «Οι ομάδες μας έχουν ξεκινήσει εργασίες στο σημείο, παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

Ο Γκιούλογλου τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις αναφορικά με τις ζημιές από τον σεισμό και ακόμη περισσότερο για τον αριθμό των θυμάτων από τον εγκέλαδο.


Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.