Να φύγουν από την Κίνα καλεί τους Βρετανούς το Foreign Office

Να φύγουν από την Κίνα καλεί τους Βρετανούς το Foreign Office

Το Foreign Office κάλεσε όλους τους Βρετανούς πολίτες που παραμένουν στην Κίνα να φύγουν από τη χώρα αν έχουν τη δυνατότητα, καθώς εντείνεται η κρίση με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σε δήλωση του ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ συνέστησε επίσης να αποφεύγεται οποιοδήποτε ταξίδι στην Κίνα εφόσον δεν είναι αναγκαίο.

Σύμφωνα με το Foreign Office, εκτιμάται ότι περίπου 30.000 Βρετανοί πολίτες ζουν σε όλη την Κίνα.

Στην πρεσβεία και στα προξενεία της Βρετανίας στην ασιατική χώρα θα παραμείνει το ελάχιστο απαραίτητο προσωπικό.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι στη Βρετανία έχουν ελεγχθεί 326 πιθανά κρούσματα, με μόνο δύο εξ αυτών να επιβεβαιώνονται.

Παράλληλα οι βρετανικές αρχές αναζητούν 239 άτομα που ήρθαν στη χώρα από τη Ουχάν πριν επιβληθούν περιορισμοί στις πτήσεις.

Συνολικά 94 Βρετανοί που επέστρεψαν στη χώρα τους από τη Ουχάν με πτήσεις που οργάνωσε το Foreign Office βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημερών σε νοσοκομείο στη ΒΔ Αγγλία.

Οι τελευταίες πτήσεις για Βρετανούς για την εκκένωση της Ουχάν θα πραγματοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα.

 

 

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.