ΔΙΕΘΝΗ

'Εξυπνο σύστημα παρακολούθησης των επισκεπτών στη Βενετία

'Εξυπνο σύστημα παρακολούθησης των επισκεπτών στη Βενετία

Ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης των επισκεπτών εγκαθίσταται στη Βενετία με στόχο την αποσυμφόρηση της κίνησης σε ένα από τα πλέον τουριστικά μέρη στον κόσμο.

Η δημοτική σύμβουλος στη Βενετία, υπεύθυνη για τον τουρισμό, Πάολα Μαρ και ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Venis, Πάολο Μπέτιο, ανακοίνωσαν ότι το σύστημα θα εποπτεύει τον αριθμό των επισκεπτών στη Βενετία ανά πάσα στιγμή με τη χρήση 34 αισθητήρων που θα τοποθετηθούν σε διαβάσεις πεζών και σε άλλες διόδους.

Οι αισθητήρες αυτοί θα δίνουν στοιχεία για τη διακίνηση κάθε 25 δευτερόλεπτα και έτσι οι αρχές θα γνωρίζουν αν αναμένεται αυξημένη κίνηση και θα διοχετεύουν τους πεζούς σε άλλες διόδους για αποσυμφόρηση της κατάστασης.

Οι αρμόδιοι εξήγησαν ότι το σύστημα θα μπορεί να δίνει αριθμούς για τη διακίνηση, ειδικότερα σε διαβάσεις  και θα κάνει προβλέψεις για το πόσο διάστημα θα παραμείνουν στην πόλη οι επισκέπτες, δίνοντας έτσι στοιχεία για το κατά πόσον πρόκειται για τουρίστες, επισκέπτες, ή εργαζόμενους. Έδωσαν επίσης διαβεβαιώσεις για την ιδιωτικότητα των επισκεπτών και τα προσωπικά τους δεδομένα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top