ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτο κρούσμα κορωνoϊού στο Λονδίνο

Πρώτο κρούσμα κορωνoϊού στο Λονδίνο

Το ένατο κρούσμα κορωνoϊού στη Βρετανία και πρώτο στο Λονδίνο επιβεβαίωσαν το βράδυ της Τετάρτης οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας καθηγητής Κρις Γουίτι είπε ότι πρόκειται για Κινέζο υπήκοο, ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε στη βρετανική πρωτεύουσα έχοντας προσβληθεί από τον ιό στην Κίνα.

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Guy’s and St Thomas’ του Λονδίνου, ένα από τα τέσσερα νοσοκομεία στη Βρετανία που έχουν οριστεί ως σημεία νοσηλείας φορέων του κορωναϊού.

Εν τω μεταξύ, ο 53χρονος Στιβ Γουόλς από το Χόουβ κοντά στο Μπράιτον που μετέδωσε τον ιό σε άλλους έντεκα Βρετανούς με τους οποίους έκανε διακοπές σε θέρετρο σκι στις γαλλικές Άλπεις, αφού είχε προσβληθεί στη Σιγκαπούρη, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Τετάρτη.

Ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος που επέστρεψε στο σπίτι του.

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στους δύο κρατούμενους σε φυλακή της νότιας Αγγλίας που κρίθηκαν ως ύποπτοι φορείς του κορωναϊού.

Παράλληλα, την Πέμπτη λήγει η περίοδος της καραντίνας των 14 ημερών για τους 83 Βρετανούς που είχαν επιστρέψει από τη Γουχάν στις 31 Ιανουαρίου και βρίσκονταν σε απομονωμένη νοσοκομειακή εγκατάσταση στη ΒΔ Αγγλία.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κανένας από τους 83 δε βρέθηκε θετικός στον ιό κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top