ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θα κληθεί στο Αρχηγείο για τις δηλώσεις του ο Κώστας Ηλία -‘Αποφασισμένη η Αστυνομία’ δηλώνει ο Χρ. Ανδρέου

Θα κληθεί στο Αρχηγείο για τις δηλώσεις του ο Κώστας Ηλία -‘Αποφασισμένη η Αστυνομία’ δηλώνει ο Χρ. Ανδρέου

Οι δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος της Αγίας Νάπας και νυν υπεύθυνος των ακαδημιών του συλλόγου, Κώστα Ηλία, απασχολούν ήδη τα στελέχη του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος.

Του Φάνη Μακρίδη

Τα πιο πάνω προκύπτουν από ασφαλείς πληροφορίες μας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, τα μέλη της δύναμης που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα και είναι επιφορτισμένα με τη διερεύνηση της υπόθεσης των χειραγωγημένων αγώνων, αναμένεται να καλέσουν τον κ. Ηλία, με στόχο να αιτιολογήσει τα όσα ανέφερε σε ραδιοφωνικές του τοποθετήσεις.

Η ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθηθεί και με άλλα πρόσωπα που με δηλώσεις τους ασχολήθηκαν με τις ενέργειες της Αστυνομίας ή άφησαν να νοηθεί ότι έχουν γνώση για αξιόποινες πράξεις στο ποδόσφαιρο. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το πρωί της Πέμπτης (13/02) δόθηκαν οδηγίες από την ηγεσία της δύναμης προκειμένου όσα άτομα προέβησαν σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις να κληθούν για κατάθεση.

Εδώ να σημειωθεί ότι την υπόθεση με τους χειραγωγημένους αγώνες εξετάζει το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλημάτων του ΤΑΕ Αρχηγείου.

Το ThemaOnline ζήτησε σχόλιο από τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου για τις πιο πάνω πληροφορίες. Αν και δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, τόνισε ότι η Αστυνομία ενεργώντας στο πλαίσιο των καθηκόντων της είναι αποφασισμένη να ρίξει φως στην υπόθεση και ότι θα κληθούν για καταθέσεις όσα πρόσωπα δηλώνουν ότι έχουν γνώση για πτυχές που σχετίζονται με το ανακριτικό έργο.

Οι δηλώσεις Ηλία στον Sports 1 για Μασιά και Κωνσταντίνου
Ο Κώστας Ηλία μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sports 1 την Τετάρτη (12/02) σχολίασε με καυστικό τρόπο το διάταγμα προσωποκράτησης σε βάρος του ατζέντη παικτών και πρόεδρου της Αγίας Νάπας Δημήτρη Μασιά και του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου. Οι δυο τελευταίοι ως γνωστόν συνελήφθησαν ως ύποπτοι για υπόθεση χειραγώγησης που αφορά τον αγώνα β΄ κατηγορίας Οθέλλος – Αγία Νάπα, στον οποίο συζητήθηκαν έντονα οι αποφάσεις του διαιτητή Κωνσταντίνου (τρεις αποβολές παικτών του Οθέλλου και πέναλτι σε βάρος του με το οποίο κρίθηκε το αποτέλεσμα). Σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό ο Μασιάς πρόσφερε χρήματα με στόχο να έχει ο Οθέλλος μειωμένη απόδοση, ενώ του καταλογίστηκε πως δήλωσε πως θα χειραγωγήσει τον αγώνα μέσω του διαιτητή, όταν οι προσπάθειές του για χρηματισμό δεν τελεσφόρησαν.

Ο Ηλία, λοιπόν, αμφισβήτησε τις ενέργειες της Αστυνομίας και την δικαστική εξουσία: «Ήμουν εκεί στο Δικαστήριο. Βασικά δεν ήταν Δικαστήριο, ήταν κάτι σαν κουκλοθέατρο. Φαινόταν ότι ήταν όλα προσχεδιασμένα. Αυτό που είδα σας λέω. Δεν μου φάνηκε κάτι ιδιαίτερο. Χωρίς να έχουν κάποιες κατηγορίες εναντίον τους, τους έβαλαν 8 μέρες κράτηση. Ειδικά του διαιτητή, όπως άκουσα στο Δικαστήριο δεν είχαν τίποτα εναντίον του».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για αξιόποινες πράξεις από τον πρόεδρο και τους παράγοντες του Οθέλλου: «Επειδή έχασε και δεν πήρε τα μπόνους που του έταξαν κάποιες άλλες ομάδες, νευρίασε και πήγε να καταγγείλει κάποια πράγματα. Θα τα δει η δικαιοσύνη αυτά. Ήταν πολύ ερασιτεχνικά τα πράγματα. Ήμουν 2 χρόνια πρόεδρος της Αγίας Νάπας. Πολλά πήγαιναν και έρχονταν. Πάντα οι πρωτοπόροι ενοχλούν. Και οι παίκτες μου, μου έλεγαν κάποιος με πήρε τηλέφωνο και ξέρω ‘γω… Ειδικά από τον Οθέλλο, πέρσι με ενόχλησαν πολλές φορές. Και αυτός ο χοντρός με το μούσι, πως τον λένε, δεν τον γνωρίζω. Καμία κόντρα δεν υπάρχει της Αγίας Νάπας με τον Οθέλλο. Ο Οθέλλος είναι μια ομάδα της διαιτησίας. Όταν ήρθαν κάποιοι εκεί και έπαιξαν κατά τη γνώμη τους λανθασμένα, δεν τους άρεσε. Εμείς στην πιάτσα ξέρουμε ότι ο Οθέλλος ήθελε να βγει κατηγορία, δεν τα κατάφερε λόγω του ότι δεν καταλάβουν από ποδόσφαιρο. Ο μάρτυρας είναι ο πρόεδρος του Οθέλλου, αναξιόπιστος. Φυσικά αναξιόπιστος. Αυτός έταξε σε διάφορους πέρσι 20 και 30 χιλιάδες ευρώ. Μιλάμε για έναν αναξιόπιστο μάρτυρα...».

Όταν ρωτήθηκε κατά πόσον είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Β΄ κατηγορία, απάντησε ως ακολούθως: «Γιατί στην πρώτη κατηγορία δεν υπάρχει; Να σας πω γιατί γίνονται. Ο πρώτος που φταίει φυσικά είναι η Ομοσπονδία. Όταν ένας πρόεδρος όπως ο Κώστας Ηλίας κάνει μπάτζετ 300 χιλιάδες ευρώ, αναπόφευκτα γιατί τόσα χρειάζονται στη Β΄, 200 με 300 χιλιάδες ευρώ και η Ομοσπονδία σου δίνει 20 χιλιάδες, ε πως γίνεται τούτο το πράγμα; Τα άλλα που θα τα βρούμε; Θα τα βάλουμε από τη τσέπη μας; Αν είσαι σωσμένος 10 αγωνιστικές πριν το τέλος, αναγκάζεσαι να δώσεις ένα παιχνίδι. Δεν το έκανα εγώ. Τα δίνουν τα παιχνίδια στη Β΄ Κατηγορία. Το ξέρουν όλοι στην πιάτσα».

Μίλησε και απαξιωτικά για το έργο της Αστυνομίας: «Μέχρι ο υπεύθυνος της Αστυνομίας δεν ήξερε ότι είναι 20άδα πλέον και έλεγε 16άδα. Είναι στον καιρό του Τζούριακ ακόμα, του καιρού μου ας πούμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top