ΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΡΙΑ: Στέλνει φρεγάτες στην Αν. Μεσόγειο η Ρωσία– «Οι Τούρκοι στρατιώτες που κτυπήθηκαν δεν θα έπρεπε να είναι εκεί»

ΣΥΡΙΑ: Στέλνει φρεγάτες στην Αν. Μεσόγειο η Ρωσία– «Οι Τούρκοι στρατιώτες που κτυπήθηκαν δεν θα έπρεπε να είναι εκεί»

Η Ρωσία θα στείλει δύο πολεμικές φρεγάτες εξοπλισμένες με πυραύλους cruise, στην Ανατολική Μεσόγειο και στις ακτές της Συρίας, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το δημοσίευμα συνεχίζοντας, αναφέρει πως η κάθοδος των δύο ρωσικών πολεμικών πλοίων γίνεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Συρίας στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Οι δύο φρεγάτες ανήκουν στον στόλο της Μαύρης θάλασσας και αναμένεται να χαράξουν πορεία για την Ανατολική Μεσόγειο, πολύ σύντομα.

Νωρίτερα την Παρασκευή 28/02, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, με αφορμή τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών, ανακοίνωσε πως τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη δεν πραγματοποίησαν επιθέσεις, στις περιοχές που βρίσκεται ο τουρκικός στρατός.

«Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε την Παρασκευή ότι τα τουρκικά στρατεύματα που χτυπήθηκαν από βομβαρδισμό στις 27 Φεβρουαρίου δεν θα έπρεπε να βρισκόταν στη Συριακή περιοχή όπου ήταν και ότι η Άγκυρα δεν είχε ενημερώσει τη Μόσχα εκ των προτέρων για τη θέση τους», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ανώτερος Ρώσος νομοθέτης δήλωσε την Παρασκευή 28/02 ότι κάθε τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας θα τελειώσει άσχημα για την ίδια την Άγκυρα.

Οι Τούρκοι στρατιώτες που χτυπήθηκαν από συριακά στρατεύματα στις 27 Φεβρουαρίου ήταν μεταξύ των μαχητών που προήλαυναν, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

«Μέλη του τουρκικού στρατού που βρισκόταν σε σχηματισμούς τρομοκρατικών μονάδων χτυπήθηκαν από συριακά πυρά κοντά στην κατοικημένη κοινότητα του Μπεχούν στις 27 Φεβρουάριου» ανέφερε το ΥΠΑΜ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι μαχητές από την τρομοκρατική οργάνωση Hayat Tahrir al-Sham (ένα από τα ονόματα της Jabhat al-Nusra που έχει τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία) αποπειράθηκαν να ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Ιντλίμπ της Συρίας.

«Στις 27 Φεβρουαρίου 2020, οι μονάδες της τρομοκρατικής ομάδας Hayat Tahrir al-Sham που επιχειρούν στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ, προσπάθησαν να διεξαγάγουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά θέσεων των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων» σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου.

Κορυφαία στελέχη του ΥΠΑΜ ανέφεραν εξάλλου ότι η ρωσική αεροπορία δεν προχώρησε σε πλήγματα στην περιοχή κοντά στο Μπεχούν, όπου σκοτώθηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, «αμέσως αφού λήφθηκε η πληροφορία για τραυματισμένους Τούρκους στρατιώτες, η Ρωσία έλαβε γενικά μέτρα για να διασφαλίσει την πλήρη κατάπαυση των εχθροπραξιών από τις συριακές δυνάμεις». Η μεταφορά των Τούρκων στρατιωτών, που είχαν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, την Τουρκία επίσης διασφαλίστηκε, αναφέρεται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top