ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο προς Τουρκία: 'Όταν είμαστε εταίροι, χρησιμοποιούμε διάλογο και όχι απειλές'

Βέλγιο προς Τουρκία: 'Όταν είμαστε εταίροι, χρησιμοποιούμε διάλογο και όχι απειλές'

H Πρωθυπουργός του Βελγίου Sophie Wilmes εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την συμπεριφορά της Τουρκίας τονίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι "όταν είμαστε εταίροι, χρησιμοποιούμε διάλογο και όχι απειλές ή εκβιασμούς", μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Κάλεσε δε την Άγκυρα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της από την Δήλωση του 2016, όπως έχει κάνει η Ε.Ε. Η Πρωθυπουργός σημείωσε πως "εάν δεν είναι αυτές οι προθέσεις της Τουρκίας , τότε την καλούμε να ενεργήσει με μετριοπάθεια και όχι να δράσει μονομερώς και με βιασύνη. Αναμένουμε ο εταίρος μας να μην προσθέσει χάος στο χάος ιδίως όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές".

Η Πρωθυπουργός ζήτησε ακόμη την αποκλιμάκωση της έντασης στο Idlib, την άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανεκκίνηση της συνταγματικής διαδικασίας της Γενεύης. Σημείωσε, τέλος, ότι "ύστερα από αίτημα της Ελλάδας, όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ συντονίστηκαν μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας", εξηγώντας πως το Βέλγιο, όπως και τα υπόλοιπα Κ-Μ, "θα συμμετάσχει στην κοινή προσπάθεια και σύμφωνα με τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί". Διευκρίνισε όμως ότι "τα μέτρα στήριξης δεν πρέπει να κρύβουν το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή τη δίκαιη κατανομή σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top