ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και η Ελλάδα, συζήτησαν Πρ. Συμμαχίας Πολιτών και ΓΓ ΚΚΕ

Για τα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και η Ελλάδα, συζήτησαν Πρ. Συμμαχίας Πολιτών και ΓΓ ΚΚΕ

Για τα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και η Ελλάδα, από τις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρο Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησαν ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή τους συνάντηση, στα γραφεία της Συμμαχίας.

 
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις κυρίως για τα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και η Ελλάδα, από τις προκλήσεις του Ερντογάν.
 
«Συζητήσαμε για τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν, όχι μόνο από την εκμετάλλευση των προσφύγων και των μεταναστών που βίαια ο Ερντογάν προσπαθεί να περάσει και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά και από τις αμφισβητήσεις του Ερντογάν σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας – Κύπρου στις ΑΟΖ των δύο χωρών», πρόσθεσε.
 
Όπως είπε, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκληθεί θερμό επεισόδιο ή και ελεγχόμενη σύρραξη «και θα πρέπει και Κύπρος και Ελλάδα να είμαστε όσο γίνεται πιο προετοιμασμένοι, όχι γιατί επιθυμούμε να εμπλακούμε σε μια σύρραξη, αλλά η πολιτική Ερντογάν ενδεχομένως να μας οδηγήσει στο να υπερασπιστούμε τις χώρες μας«.
 
«Ταυτόχρονα πρέπει να πω ότι συμπίπτουν οι εκτιμήσεις μας σε ό,τι αφορά την ουσία επίλυσης του Κυπριακού, καθώς και τη δύσκολη φάση στην οποία έχει μπει πλέον το Κυπριακό πρόβλημα, μ’ εξελίξεις που θ’ ακολουθήσουν τους επόμενους λίγους μήνες», συμπλήρωσε.
 
Όπως είπε ο κ. Λιλλήκας, «εκτιμούμε ότι μετά τις εκλογές του ψευδοκράτους η διεθνής κοινότητα και η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, θα οδηγήσουν τα πράματα σε μια άτυπη Διάσκεψη όπως το επιδιώκει η Τουρκία, με στόχο ουσιαστικά να κλείσει το Κυπριακό με τους τουρκικούς όρους και τις τουρκικές προδιαγραφές. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει τις δύο Κυβερνήσεις, και θα πρέπει έγκαιρα με προληπτικές κινήσεις να αποτρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς».
 
Ο Γενικός Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του είπε ότι είχαν μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τη Συμμαχία Πολιτών και τον Πρόεδρό της, εδώ στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής τους στην Κύπρο.
 
«Σε μια πραγματικά, όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, κρίσιμη περίοδο, όπου εντείνεται η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας και του Ερντογάν, στην ευρύτερη περιοχή, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, με μεγάλους κινδύνους για την ειρήνη και την πορεία των λαών μας», όπως είπε.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι εξέφρασαν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους ανάμεσα στους λαούς της περιοχής, τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό, στην πάλη για δίκαιη , βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αρχών που επανειλημμένα έχουμε θέσει ως Κόμμα, και στην Κύπρο και στην Αθήνα στις διάφορες συναντήσεις μας.
 
«Βεβαίως εκφράσαμε την αναγκαιότητα να συντονίσουμε παραπέρα την κοινή πάλη των λαϊκών κινημάτων, των κομμάτων, των δυνάμεων του Ελληνικού και του Κυπριακού λαού, και για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και για την αποτροπή πολεμικών συγκρούσεων και για την αντιμετώπιση των ανταγωνισμών που κυρίως είναι ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που την πληρώνουν εδώ οι λαοί της περιοχής, για να ανοίξει ο δρόμος πραγματικά για μια μόνιμη σταθερή ειρήνη, με ευημερία, σε μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση, δεν θα υπάρχουν πόλεμοι, δεν θα υπάρχει προσφυγιά, δεν θα υπάρχει φτώχεια και ανεργία», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top