ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Η γυναίκα είναι άξια σεβασμού ... σε αντίθεση με πολλούς άντρες που τους δόθηκε στο πιάτο

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Η γυναίκα είναι άξια σεβασμού ... σε αντίθεση με πολλούς άντρες που τους δόθηκε στο πιάτο

Με τον δικό της τρόπο η Βουλευτής του ΑΚΕΛ , Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ευχήθηκε σε όλες τις γυναίκες, στις 8 Μαρτίου.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου δεν άφησε στο απυρόβλητο τα σχόλια για την θέση της γυναίκας στην Κυπριακή κοινωνία αλλά και γενικά για την αντιμετώπιση που υπάρχει ως προς τον σεβασμό σε αντίθεση με τους άντρες που οπως αναφέρει τους δόθηκε έτοιμος και στο πιάτο.

Διαβάστε ακριβώς όσα ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media: 

«Τις γυναίκες δεν τις αγαπούμε γιατί είναι ωραίες»… αυτό δεν τραγουδήσατε στο προεδρικό για να τιμήσετε δήθεν τη γυναίκα;

Μια πατριαρχική κοινωνία που ασκεί πίεση στην γυναίκα. Με δεδομένα και στερεότυπα που καθορίζουν τις δήθεν «σωστές» συμπεριφορές.« Είσαι γυναίκα, τι θα πουν οι γείτονες»! Μια πολιτεία που αναγνωρίζει ισονομία αλλά όχι ισότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Θρησκεία, η απειλούμενη αντρική κυριαρχία που καταφεύγει στον σεξισμό, σε επιθέσεις σε βάρος της ηθικής μιας γυναίκας, για να υπερασπιστεί κεκτημένα, για να προστατέψει το κύρος της, κουλτούρα που καταπιέζει και καθορίζει ρόλους.

Ακόμα και δια στόματος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος με τις δηλώσεις του αποκαλύπτει ένα υπαρκτό και αληθινό τρόπο σκέψης και ο οποίος εκφράζει πολλούς που τον χειροκροτούν.

Οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα της ψήφου, έχουν το δικαίωμα της υποψηφιότητας και της εκλογής.

Μόνο 11 γυναίκες υπηρετούν στο Κυπριακό Κοινοβούλιο και μία στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτό καθρεφτίζει και τις κοινωνικές τάσεις . Με την εξουσία να βρίσκεται στα χέρια των αντρών οι οποίοι αποφασίζουν και τι είναι ηθικά επιλήψιμο και τι όχι και οι οποίοι κατάφερναν να ελέγχουν και να καθορίζουν το μέλλον , την ύπαρξη της κάθε γυναίκας στη βάση της κουλτούρας και των προτύπων που καθορίζουν με την εξουσία που έχουν στα χέρια τους , τα πρότυπα που διαιωνίζουν.

Και για να απαντήσουμε και στο προχθεσινό παραλήρημα του Προέδρου. «Τις γυναίκες δεν τις αγαπούμε γιατί είναι ωραίες»… αυτό δεν τραγουδήσατε στο προεδρικό για να τιμήσετε δήθεν τη γυναίκα; «ουτε θέλουμε να αγαπάτε τις γυναίκες» όπως ακούσαμε από άτομα της παράταξης σας μετά τις σεξιστικές τους επιθέσεις.

Η γυναίκα είναι άξια σεβασμού , εμπιστοσύνης και εξουσίας. Σε αντίθεση με πολλούς άντρες που τους δόθηκε στο πιάτο , έπρεπε να το διεκδικήσει και να το παλέψει διπλά.

Χρόνια πολλά Γυναίκες τις Κύπρου και Χρόνια πολλά σε όλους στους άντρες, τους συζύγους , τους γιους μας που μεγαλώσαμε να ζουν σε ένα σύγχρονο κόσμο και είναι πολλοί που χέρι, χέρι μαζί μας είναι έτοιμοι για μια κοινωνία ισονομίας και πραγματικής ισότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top