ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε ξενοδοχεία του Λονδίνου βρήκαν καταφύγιο Κύπριοι που περιμένουν τον επαναπατρισμό τους

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε ξενοδοχεία του Λονδίνου βρήκαν καταφύγιο Κύπριοι που περιμένουν τον επαναπατρισμό τους

Στέγη σε ξενοδοχεία του δυτικού Λονδίνου έχουν βρει τουλάχιστον 15 Κύπριοι που βρέθηκαν στη Βρετανία για λίγες ημέρες για λόγους ιατρικούς ή εργασιακούς.

Τα δωμάτια, τουλάχιστον σε ένα από τα ξενοδοχεία, εξασφαλίστηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας του Κύπριου ιδιοκτήτη και σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εργάζεται με προσπάθεια να προφυλάσσει το προσωπικό του από την επιδημία.

Οι πολίτες αυτοί εμπίπτουν στις κατηγορίες πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιτρέπεται να επιστρέψουν στην Κύπρο, εφόσον μπορούν να αποδείξουν τον λόγο της παρουσίας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Στο ξενοδοχείο μου φιλοξενώ αυτή τη στιγμή 14 Κύπριους ταξιδιώτες που διαφορετικά δεν θα είχαν κάπου να μείνουν», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ένας εκ των ξενοδόχων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι 14 πολίτες φέρονται να έχουν εξασφαλίσει το απαραίτητο έγγραφο που επιβεβαιώνει τον λόγο της παρουσίας τους στο Λονδίνο και πλέον αναζητούν πτήση επιστροφής στην Κύπρο.

«Το πρόβλημα είναι οι πτήσεις. Οι Βρετανικές Αερογραμμές έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους, η Ryanair σήμερα δεν είχε διαθέσιμα εισιτήρια. Περιμένουμε να δούμε αν θα διατεθεί ναυλωμένη πτήση από τις κυπριακές αρχές για αυτούς τους ανθρώπους. Κι εγώ ο ίδιος έχω έρθει σε επαφή με εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις τσάρτερ για να δούμε αν μπορούμε να διευθετήσουμε την αναχώρηση των ανθρώπων αυτών», δήλωσε ο ξενοδόχος.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top