ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε ξενοδοχεία του Λονδίνου βρήκαν καταφύγιο Κύπριοι που περιμένουν τον επαναπατρισμό τους

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε ξενοδοχεία του Λονδίνου βρήκαν καταφύγιο Κύπριοι που περιμένουν τον επαναπατρισμό τους

Στέγη σε ξενοδοχεία του δυτικού Λονδίνου έχουν βρει τουλάχιστον 15 Κύπριοι που βρέθηκαν στη Βρετανία για λίγες ημέρες για λόγους ιατρικούς ή εργασιακούς.

Τα δωμάτια, τουλάχιστον σε ένα από τα ξενοδοχεία, εξασφαλίστηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας του Κύπριου ιδιοκτήτη και σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εργάζεται με προσπάθεια να προφυλάσσει το προσωπικό του από την επιδημία.

Οι πολίτες αυτοί εμπίπτουν στις κατηγορίες πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιτρέπεται να επιστρέψουν στην Κύπρο, εφόσον μπορούν να αποδείξουν τον λόγο της παρουσίας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Στο ξενοδοχείο μου φιλοξενώ αυτή τη στιγμή 14 Κύπριους ταξιδιώτες που διαφορετικά δεν θα είχαν κάπου να μείνουν», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ένας εκ των ξενοδόχων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι 14 πολίτες φέρονται να έχουν εξασφαλίσει το απαραίτητο έγγραφο που επιβεβαιώνει τον λόγο της παρουσίας τους στο Λονδίνο και πλέον αναζητούν πτήση επιστροφής στην Κύπρο.

«Το πρόβλημα είναι οι πτήσεις. Οι Βρετανικές Αερογραμμές έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους, η Ryanair σήμερα δεν είχε διαθέσιμα εισιτήρια. Περιμένουμε να δούμε αν θα διατεθεί ναυλωμένη πτήση από τις κυπριακές αρχές για αυτούς τους ανθρώπους. Κι εγώ ο ίδιος έχω έρθει σε επαφή με εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις τσάρτερ για να δούμε αν μπορούμε να διευθετήσουμε την αναχώρηση των ανθρώπων αυτών», δήλωσε ο ξενοδόχος.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η τοποθέτηση του Προεδρικού για το βίντεο που διέρρευσε - «Εξετάζεται υπόθεση υβριδικής δραστηριότητας εναντίον της ΚΔ»

Η τοποθέτηση του Προεδρικού για το βίντεο που διέρρευσε - «Εξετάζεται υπόθεση υβριδικής δραστηριότητας εναντίον της ΚΔ»

Θέση για το βίντεο που τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, έλαβε η Κυβέρνηση μέσω γραπτής δήλωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE