ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 44 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα- Γίνεται λόγος για ραγδαία άνοδο

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 44 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα- Γίνεται λόγος για ραγδαία άνοδο

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι 44 ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης 25/3 ο λεγόμενος «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας πως πρόκειται για άτομα που ήρθαν σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στις δηλώσεις του στον Μπαϊράκ, ο κ. Πιλλί επιβεβαίωσε ότι σε γρήγορο τεστ υποβλήθηκαν 38 άτομα, προσωπικό και «αστυνομικοί» που φύλαγαν το υπό καραντίνα για 14 μέρες ξενοδοχείο Σάλαμις, τα επιβεβαιωμένα αποτελέσματα γι’ αυτούς όμως θα ανακοινωθούν αργότερα.
 
Η πληροφορία για 38 θετικά κρούσματα ξεκίνησε από την ανάρτηση ενός ειδικού λοιμωξιολόγου, Ζαφέρ Ερντόγμους ο οποίος έγραψε ότι χρησιμοποίησαν τα τεστ PCR που έχoυν επιτυχία κοντά στο 100% και βρήκαν 38 θετικά. Οι τ/κ ιστοσελίδες που μετέδωσαν ως είδηση την ανάρτηση του ειδικού, σημείωσαν ότι πρόκειται για τα τεστ που προμηθεύτηκαν προχθές από την Τουρκία.
 
Η Κίπρις ποστασί αναφέρθηκε σε αναστάτωση στην «αστυνομική διεύθυνση» Αμμοχώστου και έγραψε πως περίπου 90 άτομα, συγγενείς «αστυνομικών» που ήταν στο ξενοδοχείο Σάλαμις, αλλά και των οικογενειών του προσωπικού, οδηγήθηκαν το απόγευμα με λεωφορείο στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας για να υποβληθούν σε αυτό το γρήγορο τεστ.
 
Ο πρόεδρος του ομίλου στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο Σάλαμις, Μεχμέτ Κραλ δήλωσε πάντως ότι οι εργαζόμενοι στους οποίους έγινε αυτό το γρήγορο τεστ  βρισκόταν εντός του ξενοδοχείου για 14 μέρες και σημείωσε πως τήρησαν τους όρους της καραντίνας όπως τους ζητήθηκε.
 
Στο μεταξύ τ/κ ΜΜΕ έγραψαν σήμερα ότι μόνο 181 τεστ σε 15 ημέρες είχαν γίνει μέχρι χτες, σχολιάζοντας πως ο αριθμός είναι πολύ μικρός.
 
Εξάλλου, σήμερα ολοκληρώθηκε η μεταφορά και των τελευταίων τουριστών από τα κατεχόμενα, με άλλες δύο ναυλωμένες πτήσεις από την Γερμανία και προς την Γαλλία.
 
Σήμερα έγιναν 39 συλλήψεις στα κατεχόμενα ατόμων που παραβίασαν την μερική απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top