ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 44 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα- Γίνεται λόγος για ραγδαία άνοδο

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 44 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα- Γίνεται λόγος για ραγδαία άνοδο

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι 44 ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης 25/3 ο λεγόμενος «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας πως πρόκειται για άτομα που ήρθαν σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στις δηλώσεις του στον Μπαϊράκ, ο κ. Πιλλί επιβεβαίωσε ότι σε γρήγορο τεστ υποβλήθηκαν 38 άτομα, προσωπικό και «αστυνομικοί» που φύλαγαν το υπό καραντίνα για 14 μέρες ξενοδοχείο Σάλαμις, τα επιβεβαιωμένα αποτελέσματα γι’ αυτούς όμως θα ανακοινωθούν αργότερα.
 
Η πληροφορία για 38 θετικά κρούσματα ξεκίνησε από την ανάρτηση ενός ειδικού λοιμωξιολόγου, Ζαφέρ Ερντόγμους ο οποίος έγραψε ότι χρησιμοποίησαν τα τεστ PCR που έχoυν επιτυχία κοντά στο 100% και βρήκαν 38 θετικά. Οι τ/κ ιστοσελίδες που μετέδωσαν ως είδηση την ανάρτηση του ειδικού, σημείωσαν ότι πρόκειται για τα τεστ που προμηθεύτηκαν προχθές από την Τουρκία.
 
Η Κίπρις ποστασί αναφέρθηκε σε αναστάτωση στην «αστυνομική διεύθυνση» Αμμοχώστου και έγραψε πως περίπου 90 άτομα, συγγενείς «αστυνομικών» που ήταν στο ξενοδοχείο Σάλαμις, αλλά και των οικογενειών του προσωπικού, οδηγήθηκαν το απόγευμα με λεωφορείο στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας για να υποβληθούν σε αυτό το γρήγορο τεστ.
 
Ο πρόεδρος του ομίλου στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο Σάλαμις, Μεχμέτ Κραλ δήλωσε πάντως ότι οι εργαζόμενοι στους οποίους έγινε αυτό το γρήγορο τεστ  βρισκόταν εντός του ξενοδοχείου για 14 μέρες και σημείωσε πως τήρησαν τους όρους της καραντίνας όπως τους ζητήθηκε.
 
Στο μεταξύ τ/κ ΜΜΕ έγραψαν σήμερα ότι μόνο 181 τεστ σε 15 ημέρες είχαν γίνει μέχρι χτες, σχολιάζοντας πως ο αριθμός είναι πολύ μικρός.
 
Εξάλλου, σήμερα ολοκληρώθηκε η μεταφορά και των τελευταίων τουριστών από τα κατεχόμενα, με άλλες δύο ναυλωμένες πτήσεις από την Γερμανία και προς την Γαλλία.
 
Σήμερα έγιναν 39 συλλήψεις στα κατεχόμενα ατόμων που παραβίασαν την μερική απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top