ΔΙΕΘΝΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Χαλάρωση των μέτρων μόνον εάν μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Χαλάρωση των μέτρων μόνον εάν μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων

Τα 62.682 έφθασαν το πρωί της Δευτέρας (30/3) τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία, ενώ την ίδια στιγμή η θνησιμότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με 541 νεκρούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στη Γερμανία για προοπτικές χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, θέση πήρε τη Δευτέρα η Καγκελαρία, με δηλώσεις του εκπροσώπου, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος ξεκαθάρισε το πώς βλέπει το θέμα η Καγκελάριος.

Όπως εξήγησε, "χαλάρωση των μέτρων θα συζητηθεί όταν στη Γερμανία ο αριθμός των κρουσμάτων γίνεται διπλάσιος κάθε δέκα ημέρες. Αρχικά, ο διπλασιασμός υπήρχε κάθε δύο ημέρες και τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο όπου τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε τετραήμερο".

Σύμφωνα με τις αρχές τα περιοριστικά μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν, καθώς -για παράδειγμα- στο Βερολίνο παρατηρείται μείωση της αύξησης των κρουσμάτων.

Στη γερμανική πρωτεύουσα υπάρχουν 2.462 κρούσματα, με την καθημερινή αύξηση στο 18%, ενώ πριν από 20 ημέρες η αύξηση αυτή ήταν της τάξης του 40% καθημερινά.

Στα σενάρια για την επόμενη ημέρα που εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση περιλαμβάνονται και μέτρα που ήδη έχουν εφαρμοσθεί στην Κίνα και τη Νότια Κορέα.

Δηλαδή, ευρείας κλίμακας τεστ και για όσους είναι υγιείς έκδοση ενός "πιστοποιητικού ανοσίας".

Το πιστοποιητικό αυτό ανοσίας θα στέλνεται με ένα barcode στα κινητά τηλέφωνα και με αυτό΄θα μπορεί ο ο πολίτης θα μπορεί να κυκλοφορεί και να εργάζεται ελεύθερα δίχως περιορισμούς.

Αρχικά σχεδιάζεται να εκδοθούν 100.000 τέτοια "πιστοποιητικά ανοσίας".

Τα παραπάνω παραμένουν προς το παρόν απλώς σχέδια, καθώς είναι αμφίβολο το εάν μπορούν να εφαρμοσθούν στα πλαίσια του ισχύοντος Συντάγματος στη Γερμανία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top