ΔΙΕΘΝΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στους 168 οι νεκροί - Στα 10,827 τα κρούσματα

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στους 168 οι νεκροί - Στα 10,827 τα κρούσματα

Στους 168 έφτασαν οι νεκροί και στα 10,827 τα κρούσματα λόγω κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Στην εντατική βρίσκονται 725 άνθρωποι εκ των οποίων οι 523 δισωληνωμένοι.

Ο Τούρκος Υπουργός ανακοίνωσε μέσω τουίτερ ότι την Δευτέρα (30/3) έγιναν 11,535 τεστ από τα οποία τα 1610 βγήκαν θετικά, ενώ οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 37.

Σε καραντίνα βρίσκονται χωριά και συνοικίες σε 18 πόλεις της Τουρκίας. Για πρώτη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβήτησε τα στοιχεία του Υπουργού Υγείας. Ο Αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Βελί Αγμπαμπα ανέφερε ότι προχθές την Κωνσταντινούπολη ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε συνολικά 16 νέους θανάτους από κορωνοϊό, ωστόσο στο ηλεκτρονικό σύστημα (e-devlet) παρουσιάζονται 20 θάνατοι στην Πόλη. Έδωσε μάλιστα και το σχετικό λινκ στο οποίο μετά την ανάρτηση δεν υπήρχε πλέον πρόσβαση. Σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι “οι ισχυρισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπάρχει ανακολουθία στα στοιχεία είναι εντελώς αβάσιμοι”.

Στο μεταξύ ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Τσανάκαλλε (Δαρδανέλια) Αλπέρ Σενέρ δήλωσε ότι τη δεύτερη βδομάδα του Απριλίου ο κωρονοϊός αναμένεται να είναι στην κορύφωσή του στην Τουρκία. Με βάση τα δεδομένα, μετά το πρώτο κρούσμα υπάρχει έξαρση στις 180 με 200 μέρες και μετά αρχίζει να εξομαλύνεται η κατάσταση, όπως είπε. Ωστόσο, ανέφερε πως αυτού του είδους τα σενάρια δεν επαληθεύονται πάντοτε, καθώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν κάθε φορά. Ο Τούρκος καθηγητής ανέφερε πως η εκτίμησή του είναι πως τον Ιούνιο η Τουρκία θα καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία καθώς ο ιός σε θερμοκρασία πάνω των 30 βαθμών και υγρασία 80% περιορίζεται. Ανέφερε ότι στο Τσανάκαλε αυτή τη στιγμή υπάρχουν 110 κρούσματα και αναμένουν ότι θα συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες δύο βδομάδες.

Παραβιάσεις των μέτρων περιορισμών δεν λείπουν ούτε στην Τουρκία. Χθες το βράδυ συνελήφθηκαν 11 άτομα επειδή διοργάνωσαν πάρτι σε σπίτι στην Κωνσταντινούπολη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top