ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο μέσος της Ομόνοιας που «τάιζε» έτοιμα γκολ στον κανονιέρη Καϊάφα – 7 χρόνια-15 τίτλοι!

Ο μέσος της Ομόνοιας που «τάιζε» έτοιμα γκολ στον κανονιέρη Καϊάφα – 7 χρόνια-15 τίτλοι!

Η Ομόνοια θυμήθηκε τον πρώην παίκτη της, Άντωνα Παρασκευά ο οποίος αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος από το 1976 μέχρι το 1983.

Όπως αναφέρει και η Ομόνοια στην επίσημη σελίδα της φημιζόταν για την μπαλιά ακριβείας του και έδωσε πολλά γκολ στον Σωτήρη Καϊάφα ενώ κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 5 Ασπίδες στο διάστημα που έπαιξε με την πράσινη φανέλα!

Αναλυτικά:

Αποτέλεσε για 7 χρόνια (1976-1983) μία από τις σημαντικότερες μονάδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Φόρεσε 182 φορές τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και συνέδεσε το όνομα του με την πιο ένδοξη περίοδο του Συλλόγου, στην οποία κατακτούσε τον έναν τίτλο μετά τον άλλο. Συνολικά πανηγύρισε 15 τίτλους με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: 6 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 5 Ασπίδες, ενώ αναδείχθηκε 3 φορές νταμπλούχος Κύπρου.

Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Πρόοδο Μιάς Μηλιάς και το 1976, σε ηλικία 21 χρόνων, μετακινήθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Πραγματοποιήσε το ντεμπούτο του σε παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση και από τότε κέρδισε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Σαν ποδοσφαιριστής διακρινόταν από πείσμα, δύναμη και μαχητικότητα, ενώ η παρουσία του στην αμυντική γραμμή προσέδιδε ασφάλεια και σιγουριά. Ξεχώριζε για τα ισχυρά του «πνευμόνια» που τον βοηθούσαν να συνεισφέρει αποτελεσματικά τόσο στα αμυντικά, όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα. Φημιζόταν επίσης για την μπαλιά ακριβείας που του επέτρεψε να δώσει αρκετά έτοιμα γκολ στον αρχικανονιέρη της ομάδας μας, Σωτήρη Καϊάφα!

Το 1983 πήρε μεταγράφη στην Κεραυνό για το ποσό των 100.000 λιρών, ενώ έκλεισε την καριέρα του στη ΜΕΑΠ. Όταν «κρέμασε» τα παπούτσια δεν σταμάτησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, καθώς ανέλαβε προπονητής στην Ακαδημία του Ευθυμιάδη.

Ο Άντωνας Παρασκευά γεννήθηκε στη Μιά Μηλιά την 1 Ιουλίου του 1955.

* Η φωτογραφία στα αριστερά της κεντρικής εικόνας είναι από την ομάδα «ΟΜΟΝΟΙΑ Nicosia Collections» στο Facebook.

The post Ο μέσος της Ομόνοιας που «τάιζε» έτοιμα γκολ στον κανονιέρη Καϊάφα – 7 χρόνια-15 τίτλοι! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top