ΥΓΕΙΑ

Κέντρο Κλινικής Ψυχολογίας: Παροχή τηλεφωνικής ψυχολογικής στήριξης από επαγγελματίες

Κέντρο Κλινικής Ψυχολογίας: Παροχή τηλεφωνικής ψυχολογικής στήριξης από επαγγελματίες

Παροχή τηλεφωνικής ψυχολογικής στήριξης από επαγγελματίες λέει το Κέντρο Κλινικής Ψυχολογίας.


Το Κέντρο Κλινικής Ψυχολογίας (Κ.Κ.Ψ.) εκφράζει ανησυχία για το γεγονός ότι προκύπτουν γραμμές, που σκοπός τους είναι η παροχή ψυχολογικής στήριξης, σημειώνοντας πως "η παροχή οποιασδήποτε τηλεφωνικής μορφής ψυχολογικής στήριξης στο κοινό και ιδιαίτερα κάτω από συνθήκες ευαλωτότητας επιβάλλει εκπαίδευση, πρωτόκολλα/εγχειρίδιο λειτουργίας και εποπτείας του προσωπικού που στελεχώνει τη γραμμή από εξειδικευμένο επαγγελματία".

"Ως ειδικοί ψυχολόγοι, αυτό μας δημιουργεί διάφορους προβληματισμούς ως προς την ηθική και ποιοτική τους λειτουργία. Βάσει του Περί Ψυχολόγων Νόμου, η ψυχολογική στήριξη παρέχεται συγκεκριμένα από ψυχολόγους. Επικροτούμε την επαγγελματική αλληλεγγύη, η οποία ενεργοποιείται σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που έχει περιέλθει η χωρά μας, όμως η παρέμβαση στην κρίση αφορά εξειδικευμένη επιστημονική παρέμβαση", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου.

Προστίθεται πως οποιοδήποτε πρόσωπο ή/και οργανισμός, που παρέχει υπηρεσίες οι οποίες δεν εμπίπτουν της συγκεκριμένης ειδικότητας και δεν αναγράφονται στο μητρώο, πιθανόν να διαπράττει ποινικό αδίκημα, αλλά κυρίως βλάβη προς τον άνθρωπο, χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top