ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Συντεχνία Επιστημονικού προσωπικού CYTΑ καταδικάζει τον εμπρησμό κεραίας - Kαθησυχάζει για 5G

Η Συντεχνία Επιστημονικού προσωπικού CYTΑ καταδικάζει τον εμπρησμό κεραίας - Kαθησυχάζει για 5G

Η Συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού της Cyta, καταδικάζει απερίφραστα τον εμπρησμό, "από τραμπούκους νυχτοβάτες", κεραίας κινητής τηλεφωνίας της Cyta, καθησυχάζοντας τους πολίτες για τη λειτουργία του 5G.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντεχνίας, ενέργειες και συμπεριφορές όπως αυτή, επιβάλλεται να καταδικάζονται με σθένος και συλλογικά από την Κυπριακή κοινωνία.

Η Συντεχνία καλεί την κοινωνία να απομονώσει κάθε ανεύθυνο και επιτήδειο, ο οποίος για τους δικούς του λόγους εκμεταλλεύεται τις ενίοτε κατανοητές ανησυχίες και τα αισθήματα φόβου και ανασφάλειας μερίδας συμπολιτών, που ζητούν ενημέρωση και διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια και την υγεία των ιδίων, των παιδιών τους και του συνόλου γενικά, από κάτι καινούριο, όπως είναι η πέμπτη γενεά  δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G.

Ως οι κατ’ εξοχήν εμπλεκόμενοι επαγγελματίες του τομέα, η Συντεχνία του επιστημονικού προσωπικού, καθησυχάζει  και διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι, δεν θα επέτρεπαν ποτέ να τεθούν σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των συμπολιτών με τη δική τους συναίνεση και συμμετοχή.  «Εμείς οι ίδιοι πρώτοι απ’ όλους θα αντιδρούσαμε αν διαπιστώναμε ότι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί και επιλογές του εργοδότη μας θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των πολιτών», αναφέρει.

Άλλωστε, προσθέτει, «είμαστε και εμείς μέλη  της ίδιας κοινωνίας, έχουμε και εμείς οικογένειες, μικρά παιδιά, μανάδες, πατεράδες, γιαγιάδες και παππούδες. Συνεπώς δεν θα  ήμασταν ποτέ διατεθειμένοι να «παίζουμε» με την υγεία μας και την υγεία των δικών μας ανθρώπων, αν ξέραμε ότι υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος».
 
Η Συντεχνία αναφέρει πως το 5G είναι η εξέλιξη στα κινητών Επικοινωνιών, που θα προσφέρει ψηλότερες ταχύτητες και χαμηλότερη καθυστέρηση δικτύου, έτσι ώστε να καταστήσει εφικτές εφαρμογές που θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των πολιτών και θέτει ως κλασσικό παράδειγμα τη ρομποτική τηλεϊατρική εξ αποστάσεως.

Οι περισσότερες ραδιοσυχνότητες που θα χρησιμοποιούνται στο 5G, χρησιμοποιούνται ήδη, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τόσο από τις προηγούμενες γενιές κινητής τηλεφωνίας (1G, 2G, 3G, 4G) όσο και από πολλές άλλες εφαρμογές. Δηλώνει επίσης πως πριν αδειοδοτηθεί η χρήση οποιοδήποτε νέου φάσματος συχνοτήτων, για οποιοδήποτε σκοπό, γίνονται αυστηροί έλεγχοι από όλους του αρμόδιους φορείς, περιλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Επίσης, αναφέρει πως η Cyta, οι υπόλοιποι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, η Βουλή, το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής πολιτικής (στο οποίο έχει ενσωματωθεί το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών), το ΕΤΕΚ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πλείστοι τόσοι άλλοι επίσημοι αρμόδιοι φορείς και οργανισμοί, ασχολούνται με το θέμα της ασφάλειας των δικτύων 5G.  Διερωτήθηκε αν είναι ποτέ δυνατόν να έχουν καταφέρει τόσοι πολλοί ανεξάρτητοι δημόσιοι θεσμοί παγκοσμίως να συνωμοτήσουν από κοινού εναντίον της ανθρωπότητας.

Καταλήγοντας, η Συντεχνία καλεί την Κυπριακή κοινωνία να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική και να αντικρίζει με σκεπτικισμό και κριτική σκέψη τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που ευδοκιμούν αυτές τις μέρες. 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top