Δεν υπάρχει λόγος πανικού για κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων διαβεβαιώνει ο Τούρκος “υπουργός” υγείας Αχμέτ Γκιουλλέ

Δεν υπάρχει λόγος πανικού για κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων διαβεβαιώνει ο Τούρκος “υπουργός” υγείας Αχμέτ Γκιουλλέ

Σε νέες καθησυχαστικές δηλώσεις για τη νόσο των τρελών αγελάδων προέβη στα κατεχόμενα ο “υπουργός” υγείας, Αχμέτ Γκιουλλέ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και δεν τίθεται θέμα επιδημίας αφού η νόσος δεν μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Γκιουλλέ, παρουσία και των γιατρών του “κρατικού” νοσοκομείου Λευκωσίας που περιέθαλψαν την 58χρονη που έχασε τη ζωή της και υπάρχει υποψία για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, είπε ότι συνεχίζονται οι εργαστηριακές εξετάσεις, η αρρώστια παρακολουθείται και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τα τελικά αποτελέσματα της βιοψίας θα αποσαφηνίσουν τα πράγματα, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι δεν έχει εντοπιστεί νέο κρούσμα.

Ο επικεφαλής του τμήματος νευρολογίας του νοσοκομείου ανέφερε ότι πριν δύο εβδομάδες στάλθηκαν δείγματα από το σπόνδυλο και το νωτιαίο μυελό και από τους δύο ασθενείς για εξετάσεις στη Γερμανία, τα οποία περιμένουν σε μια περίπου εβδομάδα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κι αυτά δεν θα είναι τελεσίδικα.

Ανέφερε επίσης ότι ιστολογικά δείγματα από την 58χρονη που πέθανε στάλθηκαν στην Αμερική τα οποία θα δώσουν και την τελική πληροφόρηση. Ωστόσο τα αποτελέσματα θα ληφθούν μετά από κάποιους μήνες.

Ο αρχίατρος του νοσοκομείου, Ραμαντάν Καμίλογλου, μίλησε για υπερβολές, σημειώνοντας ότι η νόσος δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Σε μία από τις κρισιμότερες συγκυρίες για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που θέτει η Τουρκία του Ερντογάν για να ασκήσουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως η χάραξη ΑΟΖ και η κατασκευή του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντά σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από την Έμη Λιβανίου και τον Τέρενς Κουίκ.

BEST OF TOTHEMAONLINE