ΔΙΕΘΝΗ

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Όλες οι ενδείξεις ότι η κορύφωση της πανδημίας, τουλάχιστον για τη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, έχει φτάσει στην κορυφή της και ότι η καμπύλη θα αρχίσει να πέφτει, είναι ορατές, ωστόσο ο θλιβερός κατάλογος με τα θύματα αυξάνεται συνεχώς.

Κι αυτό γιατί από αυτούς που ήδη νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, οι σε σοβαρά κρίσιμη κατάσταση αυξάνονται και ανέρχονται σε περίπου 13.500 χιλιάδες. Υπολογίζεται πως από αυτούς θα επιβιώσει το 25%.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ έχουν φτάσει τις 619.000, από αυτά οι 203.000 στη Νέα Υόρκη και οι θάνατοι τους 27.176. 11.586 οι θάνατοι στη Νέα Υόρκη και 2.805 στη γειτονική Νέα Ιερσέη. Παρόλα αυτά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί και ο αριθμός των ατόμων στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

707 άτομα πέθαναν το τελευταίο 24ωρο σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και 45 σε γηροκομεία.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης για το πότε θα αρθούν οι περιορισμοί και ποιος έχει την αρμοδιότητα χαμήλωσαν σήμερα, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ που διεκδικούσε το απόλυτο δικαίωμα, σήμερα δήλωνε ότι δεν πρόκειται να πιέσει κανέναν κυβερνήτη να ανοίξει ή να κλείσει την πολιτεία του, ωστόσο αυτό θα λάβει σύντομα αποφάσεις, τις οποίες θα ανακοινώσει.

Ο κυβερνήτης Κουόμο και 5 ακόμη κυβερνήτες γειτονικών πολιτειών, έχουν ξεκαθαρίσει πως συντονίζουν τις κινήσεις τους και θα λάβουν από κοινού τις αποφάσεις τους, ενώ ένα βασικό στοιχείο για την άρση των μέτρων είναι να υπάρχουν πολλά τεστ διαθέσιμα. Μάλιστα ο κυβερνήτης Κουόμο ανακοίνωσε ότι η Νέα Υόρκη παρασκεύασε το δικό της τεστ για τον εντοπισμό αντισωμάτων. Στόχος της πολιτείας είναι να κάνει μισό εκατομμύριο τεστ την εβδομάδα.

Για το άνοιγμα της οικονομίας είπε πως χρειάζεται να δημιουργήσουμε μία γέφυρα, για το τι θα είναι πλέον το φυσιολογικό στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, την οικονομία, τα πολιτικά δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη,
«Αυτός, είπε, είναι τώρα ο κόσμος. Πάμε σε ένα νέο σημείο, με μεγαλύτερες προκλήσεις, αλλά με προοπτική να είναι ένα καλύτερο μέρος».

Ο κυβερνήτης επίσης τόνισε πως μέχρις ότου βρεθεί εμβόλιο για τον ιό, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τον ιό, που θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να προκαλεί επιδημία.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νοσηλευτών που προσβλήθηκαν από τον ιό ανέρχεται σε 9.200 κι όπως δήλωσε στέλεχος του CDC, ο αριθμός αυτός επιβεβαιώνει πόσο πολύ υποτιμήθηκε ο κορωνοϊός.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top