ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Ποντικοπαγίδα». Η Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας στηρίζει τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

«Ποντικοπαγίδα». Η Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας στηρίζει τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Η «Ποντικοπαγίδα», το μακροβιότερο θεατρικό έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, το οποίο έκανε πρεμιέρα το 1952 στο West End του Λονδίνου, και από τότε - εδώ και 63 χρόνια – εξακολουθεί να παίζεται ασταμάτητα, ανεβαίνει την Παρασκευή, 24/4/2015 στις 8.00 το βράδυ υπό τη μορφή φιαλνθρωπικής παράστασης, από τους μαθητές της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας στο θέατρο της σχολής, για ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Οκτώ άνθρωποι – πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες – συγκεντρώνονται μια χειμωνιάτικη μέρα σε ένα εξοχικό πανδοχείο του  Λονδίνου, στο «Monskwell Manor», το οποίο διευθύνει ένα νεαρό ζευγάρι, η Μόλλυ και ο Τζάιλς Ράλστον. Λίγες μέρες ψυχικής ηρεμίας και ξεγνοιασιάς τους περιμένουν…. Τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν όλοι. Γρήγορα, όμως, θα διαπιστώσουν πως ανάμεσα τους έχει εισχωρήσει και ένας δολοφόνος, που ήδη έχει σκοτώσει κιόλας κάποιον στο Λονδίνο, στην οδό Κάλβερ 24. Η δεσποινίς Λυόν ήταν το πρώτο του θύμα. Ένας λοχίας με σκι τους επισκέπτεται και τους πληροφορεί ότι ο εν λόγω φόνος συνδέεται άμεσα με κάποιον που βρίσκεται ανάμεσά τους. Και τώρα, αυτή κιόλας τη στιγμή, ο άνθρωπος αυτός, αργά και μεθοδικά, προετοιμάζει ένα δεύτερο…. Ίσως και ένα τρίτο. Το χιόνι που πέφτει χωρίς σταματημό ολόγυρα του πανδοχείου, δημιουργεί γύρω απ’ τα εγκλωβισμένα πρόσωπα ένα αδιαπέραστο κλοιό, που ευνοεί θαυμάσια τα σκοτεινά εκδικητικά του σχέδια. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. Ο αστυνόμος Τρότερ  δοκιμάζει ένα σωρό έξυπνα τεχνάσματα προκειμένου να εξιχνιάσει μια σειρά φόνων, αλλά και παγιδεύει το δολοφόνο. Το μακάβριο μοτίβο, τα «τρία τυφλά ποντικάκια», σαν εφιαλτική υπόκρουση, συνοδεύει αδιάκοπα το σκηνικό του τρόμου! Πού θα σταματήσει το κακό και ποιο είναι το χέρι που σκορπίζει το θάνατο; Ποιο απ’ όλα αυτά τα πρόσωπα, δεν είναι αυτό που ισχυρίζεται, αλλά η σκοτεινή αφετηρία της εκδίκησης;


Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αστυνομικό θρίλερ με θέματα και χαρακτήρες βγαλμένους μέσα από την πραγματικότητα της εποχής. Καυτά ζητήματα, όπως η διαφορετικότητα, η παιδική εκμετάλλευση και κακομεταχείριση, η διαταραχή της ψυχικής υγείας, αλλά και η εκδικητική μανία των ανθρώπων θίγονται με την χαρακτηριστική ευφυΐα της Άγκαθα Κρίστι. Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης πρόκειται για ένα ζήτημα, οι συνέπειες του οποίου έχουν διάρκεια και επηρεάζουν και τη μετέπειτα ζωή του παιδιού, μετατρέποντάς το σε έναν ενήλικα που αντιμετωπίζει δυσκολίες σε διάφορες σημαντικές πτυχές της ζωής του. Δημιουργεί άτομα με έντονα προβλήματα στις προσωπικές τους σχέσεις, τα οποία δυσκολεύονται να αγαπήσουν και να εμπιστευτούν, εμφανίζουν ψυχικές διαταραχές, προβλήματα προσαρμοστικότητας, κατάθλιψη και τάσεις εκδίκησης. Και αυτή ακριβώς η έλλειψη εμπιστοσύνης, ο εγωκεντρισμός που κάνουν τα μικρά καθημερινά μας εγκλήματα να μοιάζουν ασήμαντα, διαβρώνουν τη ψυχή του «Τζιώρτζη», όπως ακριβώς διαβρώνουν και τη δική μας καθημερινότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top